Skip to content

Zglobovi i kosti prestaju da bole čim ih očistite od soli: Metod dr Malahova za potpuni oporavak koštanog sistema!

Poslije dvije nedjelje, Malahov tvrdi da će prestati da vas bole zglobovi i kosti i da ćete vidjeti da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji.

Foto: Shutterstock

Genadij Petrovič Malahov, ruski stručnjak narodne medicine koji je u više od 60 knjiga predstavio kako liječiti 200 najrasprostranjenijih oboljenja, smatra da nas zglobovi i kosti bole zato što se vremenom u njima nakupe kalcifikati soli koje bi trebalo izbaciti.

On navodi recept za čišćenje soli iz organizma koji je veoma jednostavan.

Uvečer u 3 dl ključale vode spustiti 5 g lovorovog lišća koje je najbolje isitniti. Kuvati pet minuta, skinuti sa šporeta i staviti da odstoji (može i u termos) cijelu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana.

Nikako ne ispiti sve odjednom, jer može izazvati komplikacije.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana kura se može ponoviti. Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja kure sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primjetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije nedjelje, Malahov tvrdi da će prestati da vas bole zglobovi i kosti i da ćete vidjeti da je sav koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom uspjelo. Ako i dalje osjećate bolove – ponovite kuru.