Skip to content

Žena (68) se zaljubila u muškarca od 30. godina, potom shvatila da je prevarant

Bet Haning (68) iz Ujedinjenog Kraljevstva ludo se zaljubila u 30 godina mlađeg muškarca, Rodnija iz Afrike, a onda je ostala duboko povrijeđena kada je saznala da je on prevarant.

Bet je imala 63 godine kad je upoznala Rodnija, koji je radio kao glazbenik u Akri.

Upoznali su se na društvenim mrežama prije pet godina, a Bet se zaljubila u njegove poruke i nježne riječi. Cijelog je života štedjela radeći kao službenica i socijalna radnica, prije nego što je upoznala muškarca iz Afrike, s kojim se čak vjenčala u Gani.

Upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, a povezala ih je ljubav prema muzici. Prijateljstvo je došlo u teško vrijeme za Bet, koja se osjećala usamljeno jer joj je sestra preminula nekoliko godina ranije, a majci je dijagnostifikovana demencija.

Bet je znala da postoji velika razlika u godinama, ali Rodni joj je u početku rekao da ima 40 godina.

Prvo mu je Bet pozajmila 200 eura, a kasnije još 2.000 eura za kupovinu muzičke opreme, ali je obećao da će sve vratiti. Bet ga je 2015. godine posjetila u Gani. On je čak stao na pozornicu u jednom klubu i pitao je da se uda za njega, a tokom ceremonije otkrila je da Rodni ima 30 godina.

Odletjela je kući i platila advokata kako bi dogovorila vizu za supružnika, koja je odobrena 2017. godine, pa se Rodni uselio kod nje. Stvari su tada krenule nizbrdo, Rodni je neprestano prigovarao i često spavao na sofi umjesto u krevetu. Počeli su da se svađaju oko svega, pogotovo oko njenih prihoda te je ubrzo shvatila da je to sve bila laž.

Na kraju, Rodni je koštao Bet 150.000 eura.

Njihova veza se završila, a Bet je platila još 1.500 eura da ga pošalje kući i za razvod braka. Njenoj porodici laknulo je kada je Rodni otišao od nje.

CdM