Skip to content
zdravko mamic

Zdravko Mamić: Iskasapili smo Jugoslaviju, jednu od najljepših zemalja svijeta

Zdravko Mamić, nekada prvi čovjek FK Dinamo, izjavio je da je Jugoslavija bila jedna od najljepših zemalja svijeta, koju smo, kako je rekao, iskasapili.

Mamić je za TV Sport klub rekao:

“Pogledajte vi šta smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Evropske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Evropskoj uniji nitko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji smo bili ozbiljno pitani”.

Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta, upitao je Mamić.

“Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uΗapsili. A da dođem u Beograd i zapjevam ‘Marjane, Marjane’, što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i aplaudiraju”, rekao je Mamić.

Govoreći o aktuelnim političarima, Mamić je rekao da uživa simpatije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Srećan je, kaže, što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti, a tu je, dodao je, i Milorad Pupovac, koji je, prema njegovim riječima, radio jedan krνavi posao sve ove godine.

“Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da ga Vučić ne upita za mene: Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek”, kazao je Mamić.

alternativnatv