Skip to content

ZAVRŠIO fakultet sa 11 godina: BESMRTNOST JE MOJ CILJ

Jedanaestogodišnji dječak iz Belgije diplomirao je fiziku na Univerzitetu u Antverpenu i to s najvećom počašću.

“Baš me briga jesam li najmlađi. Za mene je stvar u tome da učim i steknem znanje”, rekao je Loren Simons za medije.

Ovo je zapanjujuće postignuće a da vas dodatno šokira, Simons otkriva da je njegov plan da živi vječno, i to tako što će se pretvoriti u kibοrga.

Zvuči kao da Simons ima ozbiljan plan.

 

“Ovo je prva slagalica u mom cilju da zamijenim djelove svog tijela mehaničkim djelovima”, dodaje Simons za “De Telegraaf”, dodajući da je njegov cilj “besmrtnost”.

“Želim biti u mogućnosti da zamijenim što više djelova tijela mehaničkim. Nacrtao sam put do tamo. Možete to vidjeti kao veliku zagonetku”, dodao je on.

Foto: Screenshot GlobalNews YouTube

Kao početak njegove velike slagalice, prilično drugačije od onih koje slažu druga djeca u njegovoj starosnoj grupi, Simons sada želi da proučava kvantnu fiziku.

“Dvije su stvari važne u tim studijima: sticanje znanja i primjena tog znanja. Da bih postigao drugo, želim da sarađujem s najboljim profesorima na svijetu, zaviriti u njihov mozak i saznati kako razmišljaju”, kaže Simons, prenosi “Brussels times”.

Simons ističe kako tek sad započinje sa svojim studijama.

“Ove godine pohađao je i neke kruseve s magistarskog programa. Nakon ljeta službeno će i započeti magistarske studije”, potvrdio je portparol Univerziteta u Antverpenu.

2019. godine Laurent Simon je imao samo 9 godina, tada su procijenili da je njegov IQ veći od 145