Skip to content

Zašto biste u svom dvorištu uvijek trebali imati žlicu sa šećerom?

Ovaj je savjet sa žicom i šećerom u svom dvorištu privukao pozornost kada je objavljen na Facebook stranici sir Davida Attenborougha.

U posljednje vrijeme često čujemo negativne vijesti o okolišu. Nestaju živοtinjske i biljne vrste, tope se ledenjaci, oceani se zagađuju i čini se kao da se proces ne može zaustaviti.

Na sreću, postoji jedna jednostavna stvar koju svi možemo napraviti, a to bi moglo pomoći u smanjenju populacije pčela!

Ovaj je savjet privukao pozornost kada je objavljen na Facebook stranici sir Davida Attenborougha. On je svoju karijeru izgradio brinući se za okoliš, dijeleći važne činjenice i širenju svijesti o problemima okoliša. Nije stoga ni čudo što je ovaj savjet došao iz tog smjera.

Na stranici je pisalo: „Zadnjih 5 godina populacija pčela opala je za 30%. Ako pčele nestanu sa Zemlje, ljudima bi ostalo 4 godine života.

Pčele se umore i jednostavno nemaju dovoljno energije da se vrate u košnicu.

Ako u svome domu pronađete umornu pčelu, jednostavno rješenje je voda u koju je umiješan šećer. To će pčeli pomoći da povrati energiju.

Jednostavno pomiješajte 2 žlice šećera sa 1 žlicom vode, i žlicu stavite u blizinu pčele.

Pomoći možete i ako proširite ovaj savjet.

Ovaj jednostavan savjet može pomoći pčelama i proširiti svijest o tome koliko je velik utjecaj ljudi na okoliš. Svi smo pozvani uložiti malo truda kako bismo i pčelama i sebi učinili bolji svijet.

Foto: Pixabay