Skip to content

Uzeli im pola miliona eura da skinu “crnu magiju”

Plavljani Heika (24), Adnan (46) i Semira Huseinović (46) tri godine zastrašivali su dvije osobe da će im članovi porodice umrijeti, ako papreno ne plate “skidanje” navodno bačenih čini.

Od 2017. godine donedavno, kada su procesuirani, uspjeli su da na taj način uzmu oko pola miliona eura, koje su oštećene uglavnom pozajmljivale od rodbine.

Iz Uprave policije je nezvanično rečeno da su Huseinovići oštećene godinama ubjeđivali da im je na porodicu “bačena” crna magija i da mogu, uz pomoć “nekog čovjeka iz Novog Pazara” da im pomognu da skinu crnu magiju.

“Zaplašivali su ih, govorili da im ovaj iz Novog Pazara predviđa smrt članova njihove porodice, za šta su one davale novac i pozajmljivale od rodbine da plate”, kazao je sagovornik iz UP.

Iz te institucije prije dva dana zvanično je saopšteno da su Huseinovići osumnjičeni da su, kao saizvršioci, prevarili dvije osobe za oko pola miliona eura, nudeći im usluge skidanja “crne magije”.

Pojasnili su da su protiv njih podnijeli krivičnu prijavu zbog krivičnog djela prevara.

Sumnjiče ih da su od 2017. do 2020. godine u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveli i održavali u zabludu dva oštećena lica:

“Te naveli jednu od oštećenih da plati novčani iznos od 57.000 američkih dolara i drugu…između 430.000 i 500.000 eura, za navodne usluge skidanja ‘crne magije’”.

atvbl.com