Skip to content

US maršali pronašli 45 nestale djece u masovnoj operaciji trgovine ljudima

Masovna operacija provođenja zakona u Ohiju pod nazivom “Operacija jesenska nada” rezultirala je uhićenjem 179 osoba pod sumnjom da je trgovala ljudima, te spašavanjem 109 žrtava, od kojih je 45 nestale djece. Žrtve su upućene na socijalne službe, prema Uredu državnog odvjetnika Ohaja.

Preko 50 agencija za provođenje zakona sudjelovalo je u operaciji, koja je policajcima omogućila uhićenja i spašavanja u različitim županijama, prenosi anewspot.co.

U trodnevnoj operaciji, policija Columbusa usredotočila se na zapadnu stranu, avenije Linden, Sullivant i Parsons tražeći žrtve trgovine ljudima. Tajni policajci su radili s uniformiranim policajcima koji su izvršili uhićenja, navodi 10TV.

Peter Tobin, američki maršal za južni okrug Ohio, zahvalio se svim časnicima koji su pomogli u operaciji i samouvjereno rekao da su njihovi postupci napravili veliku razliku u mnogim životima.

Ovo je samo jedna od mnogih sličnih operacija koje su se odvijale u cijeloj državi i cijeloj zemlji posljednjih godina.

Tijekom posljednjih pet godina, američka maršalska služba (USMS) vratila je nestalu djecu u 75% slučajeva koje je primila. A od oporavljenih, 72% je vraćeno u roku od 7 dana. Od 2005. USMS je spašeno više od 2000 nestale djece.

Zakon o pravdi za žrtve trgovine ljudima iz 2015. ojačao je ovlasti američkih maršala da pomažu saveznim, državnim i lokalnim organima provođenja zakona u oporavku nestale, ugrožene ili otete djece, bez obzira je li u pitanju bjegunac ili seksualni počinitelj. Maršali su osnovali Jedinicu za nestalu djecu kako bi nadzirali i upravljali provedbom njegovih pojačanih ovlasti prema tom zakonu.