Skip to content

UGINUO PIJETAO Moris koji je išao NA SUD ZBOG GLASNOG KUKURIKANJA

Moris, pijetao iz Francuske čija je vlasnica završila na sudu zbog njegovog bučnog jutarnjeg kukurikanja, uginuo je sa šest godina.

Moris je zadobio nacionalnu i međunarodnu podršku i postao simbol kampanje za zaštitu zvukova francuskog sela, kada se našao usred pravnog procesa zbog “zagađenja bukom”.

Sud je prošle godine u septembru presudio u njegovu korist i on je proživio posljednje mjesece u svom domu na ostrvu Oleron.

Moris je umro u maju, ali njegova vlasnica nije tada objavila vijest, prenosi BBC.

– Smatrala sam da u vrijeme karantina ljudi već imaju dovoljno briga – rekla je Korin Feso i dodala da je novi pijetao dobio ime po Morisu i da je podjednako bučan.

– Ali on nikada neće biti kao naš prvi Moris – rekla je Feso.

Morisove nevolje su počele kada ga je stariji par, koji ima vikendicu na Oleronu, optužio da ih uznemirava bučnim kukurikanjem.

Postao je slavan u Francuskoj, u kojoj je Galski pijetao jedan od nacionalnih simbola, a peticija za njegovo “oslobađanje od krivice” potpisale su desetine hilljada ljudi.

Njegova vlasnica, koja na ostrvu živi 35 godina, morala bi da se odseli da ga je sud “proglasio krivim”.

U septembru prošle godina sud je, međutim, presudio u korist Morisove vlasnice i naložio tužiocima da plate 1.000 evra na ime troškova.

VIDEO: