Skip to content

UDALA SE PA ZAVELA SVOG PASTORKA: I sa mužem i sa njegovim sinom imala djecu

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog vijeka, Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”.

Glorija Grejem/Foto: Profimedia

Međutim, nakon mjuzikla “Oklahoma!” iz 1955. godine, nije ostvarila značajniju filmsku ulogu.

Do kraja života nastupala je uglavnom u pozorištu, uz povremene filmske i televizijske uloge. Tome je doprinijela njena reputacija problematične glumice na snimanjima, kao i njen buran život van kamera.

Dama od skandala

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je “protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

Bila je udata, između ostalih, za režisara Nikolasa Reja i za njegovog sina Tonija Reja i sa obojicom je imala djecu. Još skandaloznije, kada je prvi put zavela pastorka, njemu je bilo – 13 godina!

Glorija Grejem/Foto: Profimedia

Preminula je u Njujorku, 5. oktobra 1981. od raka dojke. Iako je tokom života uživala u bogatstvu, na kraju je ostala bez ičega.

♦ Posljednje godine života provela je u stacionaru u Londonu u kojem su o njoj redovno vodili računa roditelji njenog posljednjeg ljubavnika – Pitera Tarnera.

Upravo glumac Piter Tarner potrudio se u kasnijim godinama da predstavi drugačije lice Glorije Grejem. On je u svojim memoarima iz 1986. dobar dio posvetio posljednjim godinama Glorijinog života i pokazujući često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih “filmskih zvijezda”.

Glorija Grejem/Foto: Profimedia

Kada su se sreli, ona je imala 55, a on 26 godina.

Po ovim memoarima 2018. urađena je drama “Filmske zvijezde ne umiru u Liverpulu” u režiji Pola Mekgijana, a po scenariju Meta Grinhalga, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama.

TREJLER “Filmske zvijezde ne umiru u Liverpulu”

Stil