Skip to content

Učitelj ostao bez posla jer su djeca zbog njega imala noćne more

Francuz Silvan Elan koji ima tetovaže na tijelu, licu i jeziku, i beonjače hirurški obojene u crno, izjavio je da mu je rečeno da ne može da uči djecu u obdaništu, pošto su se roditelji žalili na njegov izgled.

Elan (35) i dalje u osnovnoj školi uči šestogodišnjake i stariju djecu, prenosi BBC.

On je rekao da nije bio učitelj djeci čiji su se roditelji žalili, a da su njegovi učenici bili “kul” prema njegovoj pojavi jer su ga poznavali.

“Samo kada me ljudi vide iz daleka mogu da pomisle najgore”, rekao je on agenciji Rojters.

Elan je rekao da je bio učitelj u školi u Palasou blizu Pariza prošle godine, kada su trogodišnjaci govorili svojim roditeljima da su imali noćne more pošto su ga vidjeli.

Roditelji su se zatim žalili prosvjetnim vlastima.

Skoro dva mjeseca kasnije, zvaničnici su mu rekli da više ne može da predaje tom uzrastu, a po njegovim riječima ta odluka je bila “tužna”.

Njegove tetovaže, kako je rekao, mogu da pomognu da đaci nauče da prihvate ljude koji ne izgledaju kao oni.

“Djeca koja me vide uče kako da tolerišu druge. Kada odrastu, manja je mogućnost da će biti rasisti ili homofobi, i neće gledati ljude sa posebnim potrebama kao da su iz cirkusa”, rekao je on za TV BFM.

Elan trvdi da je proveo oko 460 sati pod iglom za tetovažu.

To uključuje i zahvate na njegovim očima zbog kojih je putovao u Švajcarsku, jer tako nešto nije bilo moguće legalno uraditi u Francuskoj.