Skip to content

U RESTORANU JELI SUPU, A ONDA SU VIDJELI MRTVOG SLIJEPOG MIŠA U ŠERPI

Porodica u Vuhanu požurila je da se testira na korona virus nakon što su u posudi sa svinjskom čorbom, koju su naručili iz kineskog restorana, ugledali mrtvog šišmiša.

Mali tamni sisar, pokvario je porodični ručak pošto su njegovo tijelo sa sklopljenim krilima pronašli u napola pojedenoj čorbi, piše RTS.

Svi članovi porodice koji su bili na ručku, odmah su otišli ​​u bolnicu zbog straha da će se zaraziti korona virusom. Prema pisanju lokalnih medija, njihovi rezultati su – negativni.

Posebno su bili uzrujani zbog navoda da je izvor zaraze korona virusom, i uzrok pandemije upravo u divljim životinjama, posebno kod slijepih miševa i pangolina.

Kineska porodica Čen, naručila je pakovanje smrznute svinjske supe u restoranu u blizini svoje kuće u Vuhanu, izvijestili su lokalni mediji.

Otac je sam pojeo dio čorbe, ali nije primjetio ništa neobično, rekao je njegov sin, za Hubei televiziju.

Šokirali su se kada su pronašli mrtvog šišmiša u ostatku čorbe, koju su planirali za ručak tri dana poslije kupovine. Dok su podgrevali čorbu, primetii su “nešto crno”. Mislili su da je neki neobičan začin ili neki dio pribora za ručavanje, ali kada su ugledali krila i uši – sve im je bilo jasno.

https://twitter.com/witsnewsdotcom/status/1286590478415101954

Izvadili su mrtvu životinju iz čorbe štapićima i odmah se uputili u restoran odakle im je stigla hrana. Tamo su im ponudili da ima vrate novac, ali su se i pravdali da smrznute čorbe nabavljaju iz lokalne fabrike i da ih oni u restoranu ne prave.

Proizvođač s druge strane tvrdi da je stvar u tome što je “slijepi miš uletio slučajno u čorbu, tek pošto je ona isporučena porodici”.

Rekao je: “Šišmiši su obično aktivni tokom noći. Mi posude sa čorbom koju proizvodimo isključivo danju, odmah zapečatimo i smrzavamo. Nikada proizvode ne držimo napolju”.

Lokalne vlasti pokrenule su istragu o ovom pitanju nakon što su od porodice dobile žalbu. Ipak, za sada nisu uspjeli da utvrde kada i kako je slijepi miš upao u čorbu. Članovi porodice su poslije testiranja dobili negativne testove na prisustvo korona virusa.

https://www.facebook.com/DailyMail/posts/5910190129040686

Na kraju, proizvođač supe je rekao je da je spreman da porodici plati 2.000 juana (224.56 funti) kao odštetu.

Ova vijest se pojavila u trenutku dok naučnici još uvijek otkrivaju izvok pandemije.

Stručnjaci su sugerisali da se virus prenio na ljude od divljih životinja, poput slijepih miševa ili pangolina, piše RTS.