Skip to content

U Kanadi samo cijepljeni mogu na misu!

Svatko u dobi od 12 ili više godina, koji prisustvuje skupu u katoličkim crkvama, župnim dvorima ili pastoralnim centrima pod odgovornošću Nadbiskupije Moncton u Kanadi- morat će predočiti dokaz da je potpuno cijepljen, objavila je nadbiskupija u petak.

Nova se politika odnosi na sva vjerska slavlja, nedjeljne mise i mise radnom danom te krštenja, vjenčanja i sprovode, župne i pastoralne sastanke, kateheze i druge društvene sastanke.

Najava nadbiskupije dolazi uslijed novih pravila pokrajinske vlade koja će stupiti na snagu u utorak i zahtijevaju dokaz o cijepljenju za pristup određenim događajima, uslugama i tvrtkama.

Prema vladinim statistikama, manje od 50 ljudi preminulo je od kovida u provinciji New Brunswick od početka pandemije, od ukupno više od 780.000 stanovnika. No, pokrajinski dužnosnici kažu da su zabrinuti zbog nedavnog porasta broja slučajeva i hospitalizacija.

Nadbiskup je izjavio kako se očekuje da će volonteri biti na vratima crkve kako bi od vjernika zatražili dokaz o cijepljenju i prikupili njihova imena. Ovaj se popis može ponovno koristiti svake nedjelje kako bi se izbjegli ponovljeni zahtjevi za dokaz o cijepljenju.

“Vlada bi na kraju mogla zatražiti ovaj popis”, priznao je nadbiskup, prenosi Medjugorje.info