Skip to content

U ITALIJI KUĆNI LJUBIMCI SA VLASNIKOM IDU NA VJEČNI POČINAK

U italijanskoj pokrajini Ligurija moguće je sahraniti kućnog ljubimca zajedno sa vlasnikom, a to je predviđeno upravo usvojenim izmjenama zakona o pogrebnim uslugama i pravilima koja se odnose na ukop kućnih ljubimaca, a koje je usvojilo Regionalno vijeće pokrajine.

Foto: Free-Photos / Pixabay

Pepeo kućnih ljubimaca, kako navodi Ansa, nakon kremiranja i u zasebnoj urni, moguće je položiti u istu grobnicu sa vlasnikom ili u porodičnu grobnicu na zahtjev ili po volji pojnika ili njegovih nasljednika.

Više od 40 odsto Italijana ima kućnog ljubimca, a Italijani su, prema anketi koju je sproveo Amazon, najviše vezani za svoje ljubimce, a čak 71 odsto anketiranih drži da je kućni ljubimac kao dijete.

Možda čak i više od djeteta, jer Italija je po niskoj stopi nataliteta prva u Evropi. Prošle godine zabilježen je rekordno nizak natalitet u posljednjih 102 godine – rođeno je samo 349 hiljada djece.

Prema statistikama Italijani drže kod kuće 60 miliona i 300 hiljada domaćih životinja, a ta ljubav ih košta godišnje dvije milijarde i 300 miliona evra.

izvor:Telegraf.rs