Skip to content

U braku su ali ne žive zajedno: Viđaju se 2 puta mjesečno, to je njihov recept za sreću

Suzan Madrigal i njen suprug Vejo vjenčali su se 2017. godine, ali još ne žive zajedno.

Kažu kako njihova veza dobro funkcioniše iako su udaljeni čak četiri sata vožnje autom.

Kada sam upoznala Veja na jednoj dobrotvornoj akciji bila sam pred razvodom, a on je takođe bio s drugom ženom. Pogledi su nam se susreli i krenuo je za mnom, ja sam se odmakla i počela razgovarati s drugim ljudima. Nedugo nakon, zatekla sam se kako se smijem dok pričam s njim.”

On me pozvao da im se pridružim na večeri, ali ja sam, naravno, odbila. Međutim, kasnije me obavijestio da je prekinuo s onom ženom zbog mene. Prema njegovim riječima, čitav je život čekao da se zaljubi”, počela je svoju priču Suzan.

Njen suprug živi četiri sata vožnje od nje, ali ona kaže kako dobro funkcionišu.

Trenutno smo oboje tamo gdje moramo biti kako bismo napredovali u svojoj karijeri. Nikad zapravo nismo razgovarali o tome, ali ono što je počelo kao početna neugodnost, sada se pretvorilo u naš način života. Razgovaramo svaki dan, a vidimo se uglavnom dva puta mjesečno“, priča Suzan.

Većini je naš brak upitan i to razumijemo. Mnogi naši prijatelji nisu vjerovali da ćemo izdržati više od šest mjeseci, ali evo, mi smo još uvijek zajedno. Zar ne bi brak trebalo da definišu oni koji su u njemu? Uslove treba da odredimo ‘mi’, a ne ‘tradicija‘”, dodala je.

Suzan priznaje da ima dana kada se pitaju je li njihov brak dovoljno dobar, ali uvijek zaključe kako na ovaj način najbolje funkcionišu.

“Ovakav odnos nam omogućuje da budemo svoji i da se međusobno podržavamo bez pritiska”, rekla je i dodala da postoji šansa da jednog dana žive zajedno.