Skip to content

Tužna priča iz Turske: Lagala siromašnu mamu da studira kako bi joj ona slala novac

Mediji širom svijeta izvještavaju o šokantnoj priči mlade Turkinje koja je navodno nagovarala svoju siromašnu majku da joj šalje novac tvrdeći da je studirala medicinu na prestižnom univerzitetu Oxford u Velikoj Britaniji.

U stvarnosti je radila kao agentkinja za prodaju nekretninama u Istanbulu.

25-godišnja Merve Bozkurt dobila je brojne kritike zbog svojih postupaka nakon što je otkriveno da je godinama lagala siromašnu majku kako bi od nje dobila dodatni novac.

Mami je čak slala fotografije u bijelom mantilu i s maskom na licu kako bi je uvjerila da će zaista postati doktorica.

U isto vrijeme njena majka prodavala je cvijeće ispred groblja u Antiohiji kako bi mogla ćerki da šalje novac, prenosi Oddity Central.

Prevara mlade žene ostala bi neopažena mnogo duže da posvećenost njene majke Gulseren Bozkurt nije privukla pažnju lokalnih medija, koji su tražili intervju s njima nakon što se pročulo da majka prodaje cvijeće kako bi ćerki platila studije na prestižnom univerzitetu.

Merve je čak pozirala s majkom i rekla kako će napraviti sve što je u njenoj moći da oda počast požrtvovnosti majke.

Hatay’da 15 yıldır mezarlıkta çiçek satarak, evinin geçimini sağlayan iki çocuk annesi Gülseren Bozkurt (57), kazandığı…

Posted by Bilge on Sunday, 7 March 2021

U razgovoru za lokalnu televizijsku stanicu Gulseren Bozkurt je rekla da njen suprug radi kad i gdje može, a da je njen posao glavni izvor prihoda.

“Novcem koji zaradim prodajući cvijeće podmirujem troškove školovanja svoje djece”, rekla je majka dvoje djece.

“Ako je osoba dobrog zdravlja, rad je najbolje što može učiniti. Lijepo je novac koji zaradim potrošiti na svoju djecu. Želim da svaka žena radi i stane na svoje noge.”

Jedino na šta Merve nije računala bila je priča njene majke koja je postala viralna, a ubrzo se razotkrila i tužna istina.

Ljudi koji su znali Merve Bozkurt počeli su komentarisati kako je ona zapravo u Istanbulu, a ne u Engleskoj, a kad su novinari počeli da provjeravaju njen status na Oxfordu, bili su šokirani kad su shvatili da uopšte nije upisana tamo.

Daljom istragom otkriveno je kako “studentkinja pete godine Oxforda” zapravo godinama živi u Istanbulu i radi kao agentkinja za prodaju nekretnina.

Kad su njene laži izašle na vidjelo, nije imala izbora nego da prizna da je lagala mami godinama.

“Osjećam se jako loše jer sam uzrujala majku. Izmislila sam priču. Sve sam uvjerila u tu priču, uključujući i sebe”.

“Zapravo sam čitavo vrijeme radila kao agentkinja za prodaju nekretnina u Istanbulu.”

Njeno izvinjenje nije najbolje sjelo ljudima, koji i dalje ne mogu da vjeruju da neko tako može da prevari svoju majku.

Mnogi se pitaju zašto je ovo radila jer ima prihode i posao.