Skip to content

SVI SU POBJEGLI OD MORSKOG PREDATORA, JEDINO JE ON OSTAO U MORU I POMOGAO ŽIVOTINJI

Većina ljudi ne bi ni pomislili da se približe morskom psu, ali plivač u Delawareu dokazao je suprotno, te se prošlog vikenda bez imalo razmišljanja usudio da pomogne životniji zbog koje su se svi na plaži razbježali, prenosi FOX5.

Plivač je snimljen tijekom pomaganja morskom psu na plaži Cape Henlopen State Park, Delaware, kada je došao do njega i jednim potezom riješio problem koji je mučio jadnu životinju.

Dok su svi u panici trčali da izađu iz vode, jedan neimenovani mladić je ostao u vodi i umjesto da i sam pobjegne, prišao je do životinje i počeo da joj otvara usta, što su posmatrači snimili telefonom, nakon čega je video snimak podijeljen na društvene mreže.

Kako se kasnije utvrdilo, mladić je prišao morskom psu da bi mu pomogao, pošto se u ustima životinje, zaglavila udica. Nakon što joj je udica odstranjena, mladić je pustio morskog psa, koji je zatim otplivao svojim putem.

Inače, u Delawareu je zabranjeno loviti morske pse – i ako ih ulovite, morate ih vratiti što je brže moguće u vodu. Brojni morski psi mogu se naći i u zaljevu Delaware i u Atlantskom oceanu.

Iako se zna da nekoliko vrsta morskih pasa nastanjuje vode u Delawareu, napadi su vrlo rijetki. Posljednji zabilježeni napad morskih pasa, također u Državnom parku Cape Henlopen, bio je 2014. Prije toga, samo dva su se dogodila od 1960. Jedan je bio u Mispillian Lightu u Delaware Bayu 1960., a drugi je bio na plaži Dewey 1980. godine. Sva tri prethodna incidenta nisu bila pogubna.

FOX5