Skip to content

SVEKRVA ŽELI DA DOJI MOJU BEBU, a ima 70 godina: Šokanta ispovijest jedne MAME na društvenim mrežama!

Ovdje je za mnoge šokantnu ideju predložila svekrva prije rođenja drugog unuka, odnosno tokom trudnoće snaje. Pročitala je kako to bake rade u nekim kulturama i tvrdi da je to sjajno za sve…

U šoku sam, otkrila je majka koja je na Redditu predstavila nevjerovatnu porodičnu situaciju u kojoj se našla i koju je njena svekrva tražila da joj doji bebu u dobi od 70 godina.

Objasnila je da joj je mama od supruga predložila tu ideju prije rođenja drugog unuka.

Ova 70-godišnjakinja planira da doji prvu bebu [moje] snaje za šest nedjelja. Čitala je da bake pomažu dojenim bebama u nekim kulturama i želi to da proba. Sad kad je shvatila da će dojiti ‘svog unuka’, počela je da dolazi po mene govoreći da ne želi čvršću vezu sa jednom bebom više od druge (moja najmlađa beba ima dva mjeseca).

‘A pošto je moja beba već ovdje, želi da počne da „ vježba “dojenje sa mojom bebom. Ne mogu ni da vjerujem da je to mislila i rekla, a kamoli da je to namjeravala da sprovede u djelo ‘, istakla je.

 

Mama je objasnila da njena svekrva sanja da može dojiti dvije bebe istovremeno.

Nastavila je: „Nada se da će proći dobro i tada će moći da doji i moju i bebu moje snaje. Kaže da želi da ih doji istovremeno … i oči joj zasjaje dok zamišlja kako ih doji u tandemu. ‘

Može li uopšte dojiti? Žena je pustila muža da razgovara sa njegovom majkom i objasnila joj je da se to neće dogoditi. To je samo izazvalo još goru situaciju, svađe i nesuglasice.

– Ova žena je u posebnoj vrsti zablude. Mogu li starije žene zaista imati laktaciju? – pitao je autor komentara komentatore.

‘Naravno da sam ispala kriva što joj se snovi nisu ostvarili, ona je luda kad kaže da joj stojim na putu da se približim njenim unucima’, rekla je.

– Ja sam razlog. Iako je moj suprug podjednako objašnjavao zašto to ne želimo po svaku cijenu. Rekla sam joj da ode da razgovara sa svojim ljekarom i nađe savjetnika za laktaciju ako joj je to toliko važno, ali da nikada neće dojiti nijednu moju bebu bez obzira na sve – istakla je.

Mnogi su se složili da je bakin zahtjev bio potpuno neprimjeren.

– O Bože. Potpuno sam užasnuta tobom. To bi bilo dovoljno da me spriječi da imam bilo kakvu posjetu bez nadzora sa djecom koja još ne razgovaraju. Nema šanse da je ona spremna da poštuje bilo koje granice koje ste postavili – napisala je jedna osoba.

Drugi komentator složio se da se od nje očekivalo da je izbezumljena idejama svekrve.

-Neprimjereno je i masovno prelazi granicu, bez obzira na starost svekrvedodao je treći.

‘Mogu da kažem samo jedno veliko ne-ne! Nisam mogao da zamislim nikoga osim majke koja doji decu, a kamoli žene u 70-ima ‘, zaključio je jedan zgrοženi komentator.