Skip to content
Balticko more

STRΟGΟ PΟVJERLJIVO: Šta se skriva na dnu Baltičkog mora

  • Od prvoga otkrivanja 2011. godine, kontroverza oko ekspedicijskog broda Ocean Explorer i njegova misteriozna otkrića potopljenog objekta ima sve one karakteristike holivudskog filma; vladino prikrivanje i zavjera, izvanzemaljske baze, paranormalni fenomen i poslije svega – ekspedicija povratka dodaje sve više misterije.

Ovu “stvar” koja nevjerovatno podsjeća na Milenijumskog Sokola iz Ratova zvijezda, je ili napravio čovjek ili dolazi iz dalekog svemira. Neidentifikovani potonuli objekt je pomoću sonarne tehnologije otkrila jedna švedska kompanija i to negdje između Švedske i Finske.

Podvodni istraživač Peter Lindberg, s istraživačkog broda Ocean Explorer, vraćao se u luku nakon višemjesečne potrage za brodovima Baltičkog mora. Slijedom uobičajene prakse povratka u luku, vukli su podvodni sonar, koristeći sonar za bočno skeniranje, kako bi preslikali morsko dno dok su se vraćali.

Prva expedicija:

  • Sonarne slike pokazuju veliki, metalni cilindar od 60 metara i prečnika od 400 metara, koji se nalazi na oko 300 metara ispod površine mora – a još uvijek nitko ne zna o kakvoj pojavi je riječ.

Dok je tim “Ocean Explorer” vidno uzbuđen zbog svog potencijalnog otkrića, ostali su malo skeptični po pitanju cijele situacije. U prošlosti se već dešavalo da ova tehnologija zbuni naučnike jer snimi “čudne objekte” koji nisu ništa drugo do malo neobičnije kamene formacije. Baltičko more se smatra grobnicom blaga i procjenjuje se da se u njemu krije oko 100.000 objekata.

Ali nitko ne spominje da je švedska vlada zaplijenila istraživačka računala i sve zapise o ovoj ekspediciji..

Je li to stvarno prevara, podvodna anomalija ili višenacionalna zavjera za suzbijanje činjenica koje mogu upućivati ​​na izvanzemaljski događaj?

Službeno izvješće

Nije neobično da istraživačke ekspedicije, poput ove, nalažu članovima posade i istraživačkom osoblju dogovor o povjerljivosti, ali je neobično da lučke vlasti dođu u karantenu dok su to radile. Službenici su se ukrcali na brod, tek što su se postavljale veze za privez, te nakon gotovo 4 sata Peter Lindberg se pojavio i dao izjavu za medije ispred brodskog prolaza.

Prema Lindbergu, zbog neočekivanosti otkrića i ograničene količine raspoloživih resursa u to vrijeme, mogao je dati samo osnove njihovih podataka. Daljnja studija sonarnih podataka i eventualna još jedna ekspedicija bila bi potrebna prije nego što se dobiju konačni odgovori o tome što je objekt.

Potom je sve daljnje upite uputio sponzoru ekspedicije, Baltic Finland LC, investicijskom partnerstvu.

PRVA SONAR SLIKA KOJA JE PRIKAZANA JAVNOSTI

Nedugo zatim, web stranica iz Danske, Nosecrets.org objavila je transkripte intervjua, slike i e-poštu za koje kaže da dokazuju da je nalaz Ocean Explorera bio mnogo više od onoga što je javnosti rečeno, i da je dosta napora od multinacionalne vlade da se stvarne informacije sačuvaju u tajnosti.

Objavljeni dokumenti (navodno informacije o objektu koje je član istraživanja skrivao od švedskih zvaničnika) navode detalje očitih i usklađenih napora u suzbijanju podataka od javnog objavljivanja, ali dodatne su sonarne slike one koje su najviše alarmirale. Ne samo da pokazuju da na mjestu pronalaska postoji mnogo više nego što je rečeno, već pokazuju i da je javno objavljena slika samo odrezani dio stvarnih sonarnih podataka.

Što oni nisu željeli da vidite

Prema Leighu Dostra, analitičaru slikovnih podataka iz Lindbergove istraživačke skupine, izvorni sonarni snimci zapravo su pokazali tri različita objekta, a ne samo izrezanu sliku koja je objavljena. Također je navela da su švedski zvaničnici odredili koji će dio slike objaviti u javnosti.

Kompletna slika bočnog skeniranja predmeta u Baltičkom moru. Izvor: GA Anderson

Istraživačka skupina utvrdila je da su slike a. i c. bila dva slomljena komada jednog objekta.

Duža i veća slika b., Najtajanstveniji je dio. Čini se da je dugačak otprilike 920 stopa i širok 205 stopa. I šuplje.

Izvor: GA Anderson

Toplinska / akustična slika o NLO gustoći u Baltičkom moru. Dostra je objasnio da su ove vertikale, a na ovoj slici su vertikale previše ujednačene da bi mogle biti prirodne formacije, gotovo da su ih morale stvoriti ljude ili, možda, stvorili vanzemaljci.

Umjetnički prikaz – NLO u Baltičkom moru

Izvor: GA Anderson

Ova posljednja slika (gore) umjetnički je prikaz stvoren od slike topline/gustoće od strane animacijskog studija sa sjedištem u Finskoj. Razumijevanje da je riječ o spekulativnom prikazivanju, još uvijek se temelji na stvarnim podatkovnim točkama koje su upravo prikazane u različitom formatu. Slično kao što trenutni softver za animaciju koristi podatke podataka o kretanju u realnom vremenu za simulaciju pokreta ljudskog tijela.

Prirodna pojava, NLO ili prevara

Je li to prirodna formacija – koju pogrešno tumače sonarna očitanja, ili stvarni NLO? Dovoljno je i nejasnoća i detalja da se bilo koji oblik zaokruži, ovisi samo o tome kako protumačite podatke, ali ono što je jasno jest da je vlada brzo uskočila i ukinula potpuno objavljivanje svih podataka. Pravo je pitanje zašto?

Napomena autora: dva dana nakon što je Nosecrets.org objavio ove podatke, web mjesto je hakirano. Vlasnici web mjesta rekli su da su hakirani, a njihovi poslužitelji obrisani, ali do sada nisu mogli pronaći trag izvora. Također nisu uspjeli oporaviti nijedan svoj server.

Nakon polemike oko oduzimanja švedske vlade od početnih podataka i slika Ocean Explorera, druga ekspedicija na mjesto otkrića dočekana je u tišini od strane vlade.

Švedski ministar za informatičku tehnologiju i energetiku Anna-Karin Hatt dobila je odgovor (od glasnogovornice ministrice, Lenne Borgetstrom) da će Ministarstvo biti “Bez komentara” o pitanju Baltičkog mora ili Ocean X-a timska istraživanja, ali je vlada ipak poslala Obalsku stražu da nadgleda drugu ekspediciju.

  • Tim istraživača se na mjesto vratio sa robotskom podmorskom opremom za slikanje, jačom sonarnom jedinicom za bočno skeniranje i dvojicom svojih najiskusnijih ronilaca; Dennis Åsberg i Peter Lindberg, vođa tima.

Misteriozno, nijedna njihova elektronička oprema, uključujući sonarnu jedinicu za bočno skeniranje, robotski snimač, pa čak ni njihove satelitski telefoni, nisu radili kada bi se nalazili u krugu od 500 do 600 stopa od objekta. Kao posljedica tim nije uspio dobiti nikakve daljnje slike ili zvuke, ali zabilježili su druga otkrića.

Tim je obavio dva ronjenja prema objektu i vratio se s osnovnim i geološkim uzorcima, koji su poslani u laboratorij njihovog sjedišta.

Prema telefonskom razgovoru s vođom tima Peterom Lindbergom, planiraju treće istraživanje lokacije sa sofisticiranijom opremom za obradu slika. Ali za razliku od mnogih “drugih”, Lindberg ne misli da je neuspjeh ove ekspedicije imao ikakve veze s paranormalnim silama ili vanzemaljskim emanacijama iz objekta. Vjeruje da ima vrlo jasnu ideju zašto većina njegove elektronike nije radila u blizini objekta, ali je dobro radila kad je udaljena od nje:

“Nemam, naravno, nikakve dokaze, ali reći ću da mislim da su naši “propusti” u opremi imali veze s brodom Obalne straže koji se nalazio oko nas tijekom cijele ekspedicije. Iako nas nisu ometali i uznemiravali, brod je bio veći i sofisticiraniji od većine brodova obalne straže kakve obično vidimo, a nikada nije bio udaljen više od 400 metara od mjesta ronjenja. “

“Poznato je da elektronski uređaji za ometanje postoje i da ih većina svjetskih vojnih sila posjeduje, pa zašto bih mislio da Švedska to nije učinila? Zar to ne bi bilo vjerovatnije objašnjenje za naše kvarove na opremi nego kad bih rekao da su to izvanzemaljske sile? Pogotovo jer se vlada tako brzo i žestoko nametnula u našem prvom otkriću objekta, uključujući konfisciranje mojih podataka, ali nije napravila nikakav kontakt ili napor kako bi ometali ovo drugo istraživanje na tom mjestu, ” zaključio je Peter Lindberg.

Ipak, izvor iz ureda ministra švedske vlade potvrdio je da je plovilu obalne straže naređeno da promatra Lindbergovu operaciju na mjestu ronjenja.

hubpages.com