Skip to content

ΙΖRΑELSKΑ DJECA PJEVAJU: “Εliminirat ćemo sve” u GΑΖΙ

  • Izraelski pokret Građanska fronta objavio je u nedjelju na društvenim mrežama ažuriranu verziju “Pjesme zla” koju je izvorno napisao pokojni izraelski pjesnik Haim Gori.

Korisnik na bivšem Twitteru pod imenom Dan Cohen objavio je izbrisani video na izraelskom TV kanalu Kaan News koji prikazuje djecu kako pjevaju “Εliminirat ćemo sve” u GΑΖΙ.

Dan Cohen je novinar i redatelj u Uncaptured News koji je snimio više dokumentaraca o ljudskim borbama diljem svijeta, uključujući ljude u Gazi i Haitiju.

  • Cohen je postavio pitanje: “Zašto uče svoju djecu da mrze?”

Novu verziju pjevaju djeca od 6-12 godina. U video su ubačena i snimke razaranja u Gazi.

Citat iz pjesme: Jesenja noć pada na obalu Gaze. Avioni bombardiraju… uništavanje, uništavanje. Pogledajte kako IDF prelazi crtu da unište nositelje svastika. U sljedećoj godini, tamo neće ostati ništa i vratit ćemo se sigurno kući. U roku od godinu dana, sve ćemo ih eliminirati i onda se vratiti oranju svojih polja. I svi ćemo pamtiti, ljepotu kristala i čistoću, jer takvo zlo nikada neće dopustiti našim srcima da zaborave. Ljubav posvećena krvlju vratit će se da procvjeta među nama…

Cohen je zatim nazvao “nacističkom ideologijom” ono što je cionistički tvorac videa u javnosti rekao: “Naša je dužnost boriti se protiv njih kao da nisu ljudi.”

 

Verzija, kako je nazivaju “Djeca generacije pobjede” izražava podršku vojnicima IDF-a i snagama sigurnosti te zahtjev posebno djece i stanovnika Otafa općenito da unište Hamas.

No u stihovima se nigdje ne spominje Hamas, nego se navodi “Εliminirat ćemo sve”

Prema pisanju hebrejskog medija INN, koji su i objavili revidirani tekst, novu pjesmu obradila je i producirala grupa Rosenbaum Communications, dok su tekstove novih stihova napisali Ofer Rosenbaum i Shulamit Stolero, koji ističu da su se rearanžmanu odnosili sa svetim strahom te su stoga i odlučili ne mijenjati refren pjesme koja se zna u svakoj kući u Izraelu.