Skip to content

Srednjoškolac iz Dervente vratio izgubljenu torbicu sa zlatom

Nikola Simić (16) iz Dervente napravio je potez koji zaslužuje svaku pohvalu, naročito ako imamo u vidu vrijeme u kojem živimo.

Ovaj mladić je pronašao na ulici torbicu u kojoj bio novčanik s dokumentima, ali i vrećice sa nakitom. Nikola se nije ni trenutak razmišljao, nazvao je postaju i obavijestio službenike šta je pronašao, te je istu odnio u ροliciju, pišu Novosti.rs.

“Nazvao sam ροliciju, a oni su mi rekli da torbu donesem u postaju, što sam i uradio. Nisam znao šta ima još u torbici. Policajac je počeo da vadi iz torbice novčanik sa dokumentima i izvadio vrećice zlata i drugog nakita”, kaže Pejić.

Mjesto gdje je pronačao torbicu/ FOTO: Ninko ĐURIĆ

U postaji se zadržao dok je stigao vlasnik izgubljene torbe.

“Došao je čovjek koji je izgubio torbu i zahvalio se na tome šta sam učinio. Nagradio me i novčano, a službenici su rekli “svaka čast momak”, dodaje Pejić.

Kako se saznaje, vlasnik izgubljene torbice je Rudolf Daka iz Dervente, koji je vlasnik radnje “Zlatara Daka”.

“Kada sam primijetio da torbice nema počeli smo da je tražimo oko radnje i u blizini. Nakon toga pozvali su me iz obližnje postaje da dođem. Tamo sam upoznao Nikolu. Veoma lijep gest od njega, zahvaljivao sam mu se do neba, prijatno me iznenadio. Sve je bilo u torbi,”, istakao je Daka.

Obitelj Pejić /Foto: Ninko ĐURIĆ/Novosti.rs

– Nijednog trena kod mene nije postojala dilema da odmah vratim nađene stvari. Moram priznati da me je na to dodatno podstakla činjenica da mi je otac Darko vojno lice, a da se brat Marko kao policajac upravo istakao u spasavanju ljudskog života – ističe učenik prvog razreda mehatronike u SŠC “Mihajlo Pupin”

Izvor: Novosti.rs/Ninko Đurić