Skip to content

SPAVALA U CIPELI: Goran je pronašao štene i pružio mu sasvim novi život

Vijesti o dobrim ljudima brzo se šire, pa su tako jedan Kraljevčanin i njegovo dobročinstvo dospjeli i do čuvenog portala The Dodo posvećenog životinjama, a najviše kućnim ljubimcima.

Foto: Goran Marinković

Kada šeta ulicama Kraljeva, Goran Marinković uvijek sa sobom nosi hranu. Zašto, pitate se? Svakog dana, ovaj plemeniti čovek nahrani preko stotinu kuca i maca koje nemaju nikoga da brine o njima. Na sreću, tu je Goran, čije je srce dovoljno veliko za sve njih.

Foto: Goran Marinković

Jednom prilikom, Goran je tako naišao na malecno štene i nije imao duše da ode od njega. „Prolazio sam jednom uzanom stazom i začuo cviljenje koje je dopiralo iza nekog grmlja. Tu sam ugledao štene – promrzlo, gladno, žedno. Imao sam kod sebe hranu pa sam joj odmah dao salamu“, ispričao je Marinković za The Dodo.

Malena kuca vrijeme je provodila kraj jedne gomile smeća, a za sklonište se snašla tako što je spavala u jednoj staroj cipeli. Ženkica je bila premlada da bi opstala bez majke, ali Marinković nije uspio da pronađe nijednog psa u blizini.

Foto: Goran Marinković

Kako je prišao štenetu, ono je odmah leglo na leđa i pokazalo Goranu stomačić. To je inače znak da pas ima poverenja u vas, ali je Marinković znao da je reč o nečemu drugom. „Bila je iscrpljena. Znala je da sam joj možda jedina šansa da se nešto promijeni, pa je samo legla, kao da se predaje.“

Dobri Kraljevčanin uzeo je malenu sa zemlje i ponio je sa sobom – pravo kod veterinara. Nije bio siguran da bi preživela da je ostala sama u šipražju, spavajući pod nebom, bez hrane i vode. Nazvao ju je Koko

Kako joj se snaga vraćala, Koko je postajala sve slađa i umiljatija. Njena prava ličnost je zasijala. „Obožava ljude“, kaže Marinković. „Uvijek je vesela!“

Nakon što je podijelio slike malene Koko na Fejsbuku, Goran je primio na desetine poruka od ljudi koji su željeli da joj pruže dom. Međutim, on je želio da se postara da će vesela ženkica dobiti najbolji mogući dom, pa je kontaktirao svoje prijatelje i druge poznanike čak i preko granice, pa je Koko, pošto je uredno primila sve vaκcine, pošla put Njemačke u svoju novu porodicu.

Foto: Goran Marinković

Godinu dana kasnije, Koko nije nimalo ličila na ono štene koje je Marinković našao. Odrasla je u pravu ljepoticu, čupavu i mekanu.

Foto: Goran Marinković

„Koko ima divan dom i trenutno je na odmoru. Dobijam slike redovno – sada su negdje na moru“, rekao je Marinković, zadovoljan što je još jedan pas zahvaljujući njemu sklonjen sa ulice i srećno udomljen.