Skip to content

Skočila sa osmog sprata da bi pobjegla od nasilnog momka

Priča slična onoj zbog koje je Zdravko Čolić otpjevao pjesmu “Ona spava”, dolazi nam iz Australije. Srećom ovoga puta djevojka je preživjela za razliku od Milice Kostić, učenice srednje medicinske škole u Kruševcu, čija tragedija je potresla cijelu bivšu Jugoslaviju.

I danas se posebno u medijima na svaku godišnjicu, podsjeća kako je Milica 2. septembra 1974. godine skočila s 11. sprata, bježeći od silovatelja, prenosi Azra.ba.

Georgia Brodrick (22) skočila je sa 8. sprata stana u Melburnu kako bi pobjegla od nasilnog momka. Mlada igračica, nakon saznanja da je on vara, sastala se s bijesnim momkom, koji je krenuo da je udara. U strahu je pozvala oca da dođe, ali pošto je već bila ozbiljna situacija, bacila se sa osmog sprata i pala na ogradu, a tijelo joj je odskočilo u obližnji jarak.

Prebačena je u bolnicu i stavljena u indukovanu komu.

Do pola su joj amputirali ruku, a ljekari su joj zbog povreda davali samo 10 posto šanse da preživi. Ipak, na sreću, preživjela je i prošla bez oštećenja mozga.

Georgia

Ne sjeća se trenutka prije skoka. Tri sedmice su je hranili na sondu i sada se kreće pomoću kolica.

Nedavno je progovorila o emotivnom zlostavljanju koje je trpjela od sad već bivšeg momka.

“Kada bih pokušala da ga ostavim, sjedio je na ulaznim vratima i ne bi me puštao iz stana. Porodica je pokušala da me upozori jer su mogli da vide njegove manipulacije pa ih je neprestano krivio za moju nesigurnost”, rekla je za australijske novine, prenosi “Daily Mail”.