Skip to content

Sjećate li se bisera Milana Tarota: LANITE AV, AV, PA PONAVLJAJTE 10 PUTA BJEŽITE UROCI OD MENE

Već nekoliko godina u javnosti nema „Milana tarota“, sada već legendarnog tumača tarota na malim ekranima, koji je zapravo bio šoumen.

U noćnim terminima je dizao gledanost TV kuća, sve to komercijalizirao kroz posebne, izuzetno skupe telefonske razgovore. Minut kontakta sa Milanom tarotom koštao je i do 3,00 KM, od toga je njemu pripadalo 12 posto. Polovinu ukupnog iznosa uzimali su telekom operateri, a preostalih 50 procenata dijelili su TV i Milan.

Bez obzira što je sve to ličilo na lakrdiju, Vidoviti Milan ili Milan tarot svojevremeno je stekao veliku popularnost svojim nadasve zabavnim “proročanstvima” koje je davao gledaocima s cijelog Balkana.

YT je sačuvao brojne njegove TV nastupe, koji se danas analiziraju kao smiješne provale. Evo nekih: Lanite, AV, AV, po ponavljajte 10 puta uroci bježite od mene, Jednom zabrinutom stočaru, čija krava nikako nije mogla da oteli tele, savjetovao je: Vaša krava će dobiti tele, kada svome biku navučete čizme…

Zapravo, nije bilo problema kojeg nije rješavao Vidoviti Milan – od toga da žvakaću zalijepite na televizor, počnete slušati Whitesnake ili nosite čarape određene boje u određene dane u nedjelji. Za svakoga je pronalazio “rješenje”.

Sa ove vremenske distance bio je to komičan noćni program u regiji, koji je ostavio dubokog traga u narodu. Dugo vrfemena, za bilo koji problem na poslu, u ljubavi, politici, mnogi bi šeretski savjetovali „Zovite Milana tarota“

Nakon TV proročanstava i šou programa jedno vrijeme je Milan bio učesnik učesnik rijaliti programa, a onda se povukao i mirnu luku. U međuvremenu se oženio, putuje svijetom…

POGLEDAJTE neke od njegovih emisija uživo:

Inače, njegovo pravo ime je Milan Radonjić. Karijeru je započeo u noćnim terminima lokalnih televizijskih stanica u Srbiji, gostovao je i kod Željka Malnara u Noćnoj mori, a pamtimo ga i po njegovim gatanjima u večernjem terminu na Novoj TV.