Skip to content
sin tuzio roditelje

Sin (41) koji je TUŽIO roditelje zbog prestanka financiranja IZGUBIO NA SUDU

Podsjetimo, diplomirani pravnik koji nije radio od 2011. godine besplatno živi u stanu od 1.14 miliona dolara u vlasništvu njegove majke Rakshande (69) i oca Javeda (71) u londonskom Hyde Parku.

Osim toga, roditelji mu plaćaju i račune te mu daju 550 dolara džeparca sedmično, ali najavili su mu prestanak financiranja zbog ozbiljne sνađe koju su imali, a on je odlučio da ih zbog toga tuži.

Britanski sud odbacio je slučaj koji je 41-godišnjak pokrenuo protiv svojih bogatih roditelja u kojem ih je želio da mu i dalje šalju novac.
Faiz je tvrdio da bi njegove roditelje trebalo natjerati da ga doživotno financiraju.

Faiz Siddiqui (41), koji se školovao za odvjetnika u vrhunskoj pravnoj tvrtki, kaže da je potpuno oνisan o majci i ocu.

No, Žalbeni je sud odbacio slučaj, rekavši da “kakav god bio moralni stav, roditelji ne bi trebali biti pod zakonskom obvezom uzdržavati svoju odraslu djecu, koliko god bila velika njihova potreba“, navodi The Times.

Godinama su mu davali pomoć i dali mu besplatno stan od milion funti koji posjeduju u blizini Hyde Parka. No nakon obiteljske svađe, njegovi ‘dugotrpljivi’ roditelji, koji žive u Dubaiju, prekinuli su podršku.

U sudskim spisima koji su isplivali u medije, Siddiqui se opisao kao “ranjivo” odraslo dijete sa zdravstvenim prοblemima i tvrdio da prestankom izdržavanja njegovi bogati roditelji krše njegova ljudska praνa.

Siddiquijev zahtjev za cjeloživotnim izdržavanjem odbijen je. Sud je naveo da bi to moglo uticati na drugu odraslu djecu koja traže financijsku pοmoć od svojih roditelja.

“To bi iz temelja promijenilo odnos između države i vanbračnih/bračnih roditelja, omogućavajući svim odraslim osobama da vode parnicu protiv svojih roditelja, bez obzira na to jesu li njihovi roditelji u vanbračnoj zajednici ili ne, kada odrasla osoba tvrdi da razmišlja o visokom obrazovanju ili kada postoje posebne okolnosti”, zaključili su.

Oni mu plaćaju režije i daju mu oko 1500 funti svaki mjesec. To je njihov izbor. Država se u tu odluku ne može i neće miješati,” naveli su.

Gospodin Siddiqui ima diplomu povijesti na Oxfordskom koledžu Brasenose i magistar oporezivanja te je kvalificiran kao odvjetnik.
Nakon što je stekao diplomu, radio je u vrhunskim odvjetničkim tvrtkama, uključujući Burgess Salmon i Field Fisher Waterhouse.

Siddiqui je također radio u Ernst & Youngu kao porezni savjetnik. No, od 2011. je nezaposlen, prenosi DailyMail.