Skip to content

Samo jedno drugo su imali i svoje grmlje uz prugu. A zatim im se osmjehnula sreća…

Trebalo je svega 24 sata i dvije hiljade podijeljenih objava na društvenim mrežama da nađu svoj dom.

Njihove prve fotografije dirnule su srca diljem regije.

Dvoje malih, stisnutih bića, na koja je cijeli svijet zaboravio ili nikad nije ni mario. Je li ih netko izbacio zajedno, ili su izbačeni odvojeno, ali su se našli, nikad nećemo znati, prenosi Jutarnji.hr.

No činjenice su ove: dva mala topla tijela, hladne zime u Srbobranu, željeznička pruga.

Foto: Ivana Vujinović

Velike oči, prazni trbusi, tuga. Nisu imali nikog osim onog drugog. Neobično prijateljstvo sklopljeno iz usamljenosti i tuge, ali zato nimalo manje vrijedno. Naravno, prijateljstvo do srži, do kraja, ono zbog kojeg vrijedi živjeti.

Foto: Ivana Vujinović

I tako su se svaku noć zavlačili su svoje grmlje, da odspavaju. Dva mala tijela, tako usamljena pod hladnim zvijezdama koje su tako daleko i ne mare.

Foto: Ivana Vujinović

Briga njih, te odsjaje prošlosti na nebu, kako krulji prazan želudac, kako je tvrd kamen na kojeg se nasloni glava. Jedino dobro je što nijedno nije bilo samo, što su imali utjehu u onom drugom.

Foto: Ivana Vujinović

Ali uvijek se nađu dobri ljudi da pomognu, kao da su ih same zvijezde poslale da se pobrinu o ovim malenim prijateljima. Nisu bili povjerljivi na početku, pojeli bi hranu, jer glad ne pita, ali bi odmah potom otrčali u svoje grmlje.

Foto: Ivana Vujinović

O njima je danima brinula Ivana Vujinović. Ona je stavila oglas na društvene mreže, moleći ljude da ih udome.

Htjela je da u svoju novu obitelj odu zajedno. Dugo su bili jedina utjeha jedno drugome, pa ih nije htjela razdvajati.

Trebalo je gotovo dvije hiljade dijeljenja i manje od 24 sata, no uspjela je. Ljude diljem Balkana dirnula je sudbina ovog para, pa iako se činilo da će teško naći dom, to se dogodilo. Njihova nova obitelj dala im je imena, prvi put otkako postoje: pas je nazvan Maxi, a mačka je dobila ime Mica.

Udomljeni su kod divne obitelji u Beogradu. Pas je bio dosta bojažljiv, on vjerojatno nikad nije imao dom i nije navikao na ljudski dodir. νeterinar je procijenio da ima tri, četiri mjeseca. Mačka je pitoma, stara oko godinu dana, i očito je navikla na ljude. Jako sam sretna što su pronašli savršen dom i što ostaju zajedno – kaže Ivana.

Jutarnji.hr