Skip to content

SA 46 GODINA SEBI PODIGAO GROBNICU: Unutra su frižider, TV i krevet (VIDEO)

Iako možda čudno zvuči, opremanje grobnica, u koju spadaju postavljanje spomenika, odabir sanduka, krsta, te i pratećih stvari, postalo je sastavni dio života, o čemu svjedoči veliki broj unaprijed kupljenih grobnih mjesta.

Ali, ako ste mislili da je ovo tipično samo za naše starije, prevarili ste se, o čemu najbolje svjedoči priča o Dejanu koji je na groblju sebi podigao grobnicu koja više liči na apartman.

Dejan Milošević (46) drvosječa iz Borača, čitav svoj životni vijek podredio je mukotrpnom radu, kako voli da kaže, danonoćno. Ipak, u javnost nije dospeo zbog činjenice da je sve stekao sa svojih 10 prstiju i teškim radom, već zbog toga što je vjerovatno jedan od mladih ljudi koji su sebi podigli grobnicu za života.

Tačnije rečeno, slobodno se može reći – vikendicu na groblju.

Name, na porodičnom groblju, gde su mu sahranjeni svi preci, Dejan je za sebe podogao prostoriju koja je dimenzija 3 metra sa tri metra, a koju je opremio starim nameštajem iz porodične kuće, frižiderom, televizorom, krevetom, ormarićem, pa i ostalim potrepštinama, a iznad te prostorije, nalazi se pravi letnjikovac.

Kako kaže, čitavo zdanje je koštalo oko hiljadu eura, što je dosta manje od onoga što bi potrošio na standardan spomenik od mermera.

– U životu sam dosta radio, da ne budem skroman, i previše. Zašto sad da ne olakšam svojim potomcima, ovo je ipak prirodni proces – kaže Dejan.

U prostoriji se nalaze dva kreveta, te će pored Dejana, prema njegovim rečima, ako bude želela biti sahranjena i njegova žena, tačnije, kako je rekao, svi koji tu budu željeli da budu sahranjeni.

Na terasi iznad grobnice, odnosno, letnjikovcu, dominiraju okačene saksije cveća, pa i neka vrsta spomenika urađenog od hrastvog drveta na kojem piše sljedeći sadržaj:

Od majke Milene, oca Radenka
Mene niko ne razume, da li neće ili ne ume

Kako kaže, uvek je radio više od svakoga iz svoje generacije, te je poruka koju je ostavio na spomeniku od hrasta, mahom jasna onim starijim ljudima.

– Poruka je jasna, bez rada nema ništa, to je jasno svima. A mlađi će vremenom shvatiti, razumjeti da ne može da se spava do podne i da se mora ustati na vrijeme – rekao je on na kraju razgovora.

Pogledajte video:

https://youtu.be/FSWoRXoEs5w