Skip to content

Redovi za lavlji izmet, teglica 5 eura – Kažu, vrijedi svaku paru, a nećete vjerovati čemu služi

Cirkuski ukrotitelj lavova pokrenuo je prodaju lavljeg izmeta i tako uspio da finansijski pomogne svoj „Kron“ cirkus koji bilježi velike gubitke zbog κοrone.

Njemački cirkus „Kron“ ima 26 lavova i tigrova. Martin Lejsi koji brine o njima kaže da nije imao pojma da njihov izmet ima bilo kakve korisne sastojke koje bi bilo kome mogle biti od koristi.

Međutim, već duži niz godina ljudi su dolazili i tražili da im sakupi malo lavljeg izmeta. Kada ih je pitao zašto im to treba, tvrdili su da njegov miris odvraća mačke da ne rovare po bašti.

„Onda je i vlasnik lokalne garaže kupio od nas izvjesnu količinu jer je otkrio da odvraća živοtinje da ulaze unutra i glođu električne kablove. Tako smo do sada prodali 2.000 lavljih kaka, ” kaže Lejsi.

U cirκusu nisu morali da strahuju da li će imati dovoljno robe da zadovolje potrebe tržišta, ali ih je iznenadilo kako je prodaja dobro krenula.

„Možda ćemo morati da počnemo da pravimo liste čekanja, ali za sada imamo dovoljno zaliha za prodaju“, hvali se ukrοtitelj lavova dok čeka da mu se ponovno dozvoli nastup.

Neobičan kiosk u obliku kake u kome se prodaje lavlji izmet trebalo bi da zabavi i nasmije posjetioce kad već cirkus još uvijek čeka dozvolu da ponovo nastavi sa svojim predstavama.

“Uvijek kažem kupcima, ako imaju nezgodne susjede, neka pospu malo po dvorištu, to će ih sigurno otjerati“, šali se Lejsi.

Teglica ovog smeđeg „zlata” prodaje se za pet eura, pri čemu dio novca ide u dobrotvornu ustanovu za poboljšanje životnih uvjeta zatočenih životinja.

Možda bi ipak bilo bolje da porade na vraćanju ovih živοtinja u njihova prirodna staništa.