Skip to content

Putnica izbačena sa leta zbog “neprikladne” kape: Vidite li vi problem?

Putnica je izbačena sa leta Delta Airlines kompanije jer je nosila kapu koja se smatra „neprikladnom“.

Naime, žena je ušla u avion noseći na glavi bejzbol kapu na kojoj je bila ispisan riječ “fuck”, prije nego što je osoblje aviona zatražilo od nje da je skine. Na video zapisu podijeljenom na društvenim mrežama, snimljen je pilot koji razgovara sa ženom, koji čitavo vrijeme razgovora nije  slijedio pravilo o nošenju maski.

– Imate dvije mogućnosti. Možete da skinete kapu, kao što vam je rekla stjuardesa, prenoseći vam ono što sam ja rekao, ili ćete biti izbačeni sa leta. Recite mi koju opciju birate – saopštio je kapetan.

Žena je potom upitala gde je tačno pravilo o takvoj vrsti odjeće „postavljeno“.

– Ja sam kapetan aviona, tu je postavljeno. Delta ima pravila i ne moram da vam ih objašnjavam. To je neprimjereno i neću da prihvatam upotrebu vulgarnog jezika tokom leta, usmeno ili pisano – odgovorio joj je.

Žena je već skinula kapu kada je pilot došao da razgovara s njom i usmjerila je nekoliko puta kameru da pokaže da je ona postavljena u krilu.

Komentari su podijeljeni, te mnogi upućuju kritike pilotu zbog nenošenja maske.

Iako Delta nema formalni kodeks oblačenja, ima klauzulu koja kaže da može odbiti prevoz putnika „kada putnikovo ponašanje, odjeća, higijena ili miris mogu da uvrijede ili na bilo koji način smetaju ostalim putnicima“.

KAPA

Da li vi smatrate da je ova kapa zaista neprikladna?

Sidebar