Skip to content

Putin čestitao 8. mart: Svijetu donosite harmoniju, nježnost, ljepotu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je svim ženama 8. mart, naglasivši da one svijetu donose harmoniju, nježnost, ljepotu, bezuslovnu majčinsku ljubav i pritom “a neki neobičan način”svuda i sve uspijevaju, dostižu najveće ciljeve u raznim sferama djelatnosti.

♥ Putin je naveo da se danas u svakoj kući, u svakoj porodici, čuju riječi nježnog i iskrenog priznanja, koje se govore majkama, bakama, ženama, sestrama, ćerkama, drugaricama i koleginicama.

Prema riječima predsjednika Rusije, duga tradicija proslave 8. marta “stvara posebno raspoloženje za sve, simbolizuje početak proljeća, afirmiše ulogu žene u našem životu, u očuvanju onih istinskih vrijednosti koje su uvijek bile i ostaće inspirativna moralna smjernica”.

– Vi u ovaj svijet donosite harmoniju, nježnost, ljepotu i najjača i najčistija osjećanja – bezuslovnu majčinsku ljubav. U potpunosti se posvećujete djeci, njihovom razvoju, vaspitanju, brinete o njima, ponosite se i radujete se njihovim uspjesima, činite sve da postanu uspješni i pristojni ljudi – rekao je predsjednik Rusije.

♥ Putin je podvukao da briga o djeci, toplina kućnog doma, kojom žene nastoje da okruže svoju porodicu, nije lak svakodnevni posao i zaslužuje najviše priznanje.

– Pritom, vi na neki neobičan način svuda i sve uspijevate, dostižete najveće ciljeve u raznim sferama djelatnosti, izazivate neizmjerno poštovanje za svoju pouzdanost i odgovoran pristup poslu. I danas je upravo takva prilika da vam se zahvalimo na ovim osobinama koje su najvažnije za bilo koju profesiju – rekao je Putin.

Ruski predsjednik je posebno čestitao praznik medicinskim radnicama i naveo da su one u najtežim uslovima epidemije pokazale duhovnu velikodušnost i profesionalnost i nastavljaju da rade sa potpunom predanošću.

– Zahvaljujem se svim ženama – ljekarima, bolničarkama, medicinskim sestrama i babicama – svima, koje spasavaju i brinu o pacijentima u “crvenim zonama”, koje rade u hitnoj pomoći, u bolnicama i na klinikama – izjavio je Putin.

On je podvukao, da “osjećajnost, trud, pažljiv i ljubazan stav ponekad su isto potrebni kao i lijekovi”, a ljekari “pružaju pacijentima upravo takvu istinski žensku emocionalnu podršku”.

Drage naše žene, 8. mart je dan kada vlada ljubav, divljenje i zahvalnost. Ove divne emocije preplavljuju i spajaju sve nas. Јoš jednom vam iskreno čestitam ovaj praznik. Želim vam zdravlje, uspjeh, uspjeh u svemu. Razumijevanje sa onima koji su vam dragi. I, naravno, što više razloga za osmijeh i radost. Budite srećne – zaključio je predsjednik Rusije.