Skip to content

Pozlaćeni namještaj i bašta nasred terase! Zavirite u stanove Branke Sovrlić

Rođena je Mostarka, a muzičku karijeru počela je kao desetogodišnja djevojčica u horu ozbiljne muzike u Skoplju.

Iako živi na relaciji Sarajevo – Beograd, Branka ipak najviše vremena sa suprugom provodi u Sarajevu, u Dalmatinskoj ulici, stanu kojeg je njen muž naslijedio od roditelja, a kako kaže pjevačica, uređen je u stilskom maniru i sve je ona sama sređivala, bez pomoći dekoratera i arhitekte.

Branka Sovrlić/ Stan u Sarajevu

Ono čime se posebno može pohvaliti jesu razni ukrasi i sitni detalji, kao i mnogobrojni antikviteti koje je donosila sa putovanja na koja često ide sa svojim suprugom.

Branka Sovrlić/ Stan u Sarajevu

Uspješnu karijeru izgradila je u vrijeme bivše nam države, punila je dvorane i bila čest gost u tada najpopularnijim televizijskim muzičkim emisijama, čije su hitove, poput “A tebe nema”, “Lido, Lido, Lidija”, “Aj kolo zaigraj…” “Zapjevaj mi pjesmu Bosansku”… pjevušili i stari i mladi.

Branka Sovrlić/ Stan u Sarajevu

Ona je poznata interpretatorica folk muzike, sevdalinke i starogradskih narodnih pjesama, prenosi coolstyle.ba.

Branka Sovrlić/ Stan u Sarajevu

 

Prvu sevdalinku koju je naučila pjevati bila je “Kiša tiho pada”, a danas je rado izvodi, najviše za svoju i dušu njoj dragih ljudi. Branka iza sebe ima 17 albuma, a mnogi od njih su zlatni.

Branka Sovrlić/ Stan u Sarajevu

Ova pjevačica vlasnica je i ogromne nekretnine u Beogradu, koja joj dobro dođe zbog čestih snimanja i obaveza koje ima zbog posla, a kako ističe, na taj stan posebno je ponosna, jer je plod njenog rada.

Branka Sovrlić/ Stan u Sarajevu

Stan u Srbiji takođe je prostran i poseduje nekoliko dnevnih boravaka za uživanje, dvije spavaće sobe, kuhinju, trpezariju, kupatilo i ogroman francuski balkon.

Branka Sovrlić/ Stan u Srbiji

Nekretnina se sastoji iz dva dijela, moderniji dio, i onaj dio koji ona najviše voli, kutak uređen u stilskom fazonu. I ovaj stan je salonac, što znači da je podijeljen iz više prostranih prostorija i veoma su visoki plafoni, što pevačica jako voli.

Branka Sovrlić/ Stan u Srbiji

U velikoj dnevnoj sobi se osim stilske garniture sa pozlaćenim detaljima, koji je donešen iz Egipta, nalazi i ogroman bijeli kamin nasred sobe, a poseban pečat svemu tome daju i nekoliko kristalnih lustera.

Branka Sovrlić/ Stan u Srbiji

Kao i u Sarajevu, svaki kutak je dobro dekorisan i prepun raznih detalja i antikviteta, koje je Branka donosila iz raznih svjetskih metropola. Posebno mesto imaju lutke, koje je pjevačica kao veliki kolekcionar skupljala još od detinjstva.

Branka Sovrlić/ Stan u Srbiji

U prozračnim prostorijama dominira stilski namještaj i antikvitetne komode, a veliki prozori ukrašeni su čipkastim zavjesama i baldahinima u jarkim bojama. Na zidovima umjetničke slike, gobleni, a na podovima šareni ćilimi… Poseban pečat svakoj prostoriji daju stolne i podne lampe te lutkice i keramičke figurice.

Branka Sovrlić/ Stan u Srbiji

Bračni par Pašić-Sovrlić imaju jednu kasu, a novac je, otkriva Branka uz osmijeh, kod nje.

Branka Sovrlić/ Stan u Srbiji

– Uvijek sam se čudila kolegicama koje su mi govorile da njihovi muževi i one imaju odvojene novčanike. Kod nas je od početka sve zajedničko. Kada je riječ o poklonima za ženu, Paja vam nije onaj tip muškarca koji će kući doći sa haljinom ili cipelama. On kaže: “Branka kod tebe je novac, i kupi šta trebaš.” Naravno, zna da imam mjeru i da neću potrošiti puno.

Iako u Sarajevu drže dva ugostiteljska objekta – restorane “Broadway” i “Bosansku kuću”, gdje se, kako reče, obično i hrane, Branka ipak često i rado kuha i kod kuće.

– Kuham ona jela koja ne možete probati u restoranu, a Paja voli sve što pripremim, dodaje Branka.

(coolstyle.ba/stil)