Skip to content

POMOGAO SUPRUZI DA SE VJENČA S LJUBAVNIKOM

28-godišnji Basudep Tappo, rodom iz sela Palmara, u indijskoj saveznoj državi Odisha, oženio se 24-godišnjakinjom Shanti iz sela u Jharsugudi, prema dogovoru njihove dvije obitelji.

Njihovo vjenčanje slijedilo je tradiciju poljoprivredne zajednice kojoj je Tappo pripadao, a iako nisu potpisani pravni papiri, njih dvoje su dobili blagoslov zajednice, pa su postali suprug i supruga.

Pošto su Shanti udali protiv njene volje, ona je nastavila viđati svoju prvu ljubav u tajnosti, momka po imenu Ravi, stanovnika Gosainganj područja Lucknow.

Međutim, nakon kratkog vremena, Shanti je, pod nekim izgovorom, napustila dom svoga muža.

“Bilo je to kad se Shanti nije vratila prilično dugo, Sujit joj je prišao i pitao je o uzroku nevraćanja kući. U početku je preskočila Sujitove upite, ali napokon se jednog dana slomila i povjerila mu se da je zaljubljena u momka iz Lucknow-a, te da su je udali za Sujita protiv njene volje “, navode izvori.

Sujit, kad je to saznao, malo se uznemirio, ali kasnije joj je obećao da će je udati za voljenog, a pritom je uvjerio i svoje roditelje.

Takvo priznanje obično bi imalo drugačije posljedice u mnogim dijelovima ruralne Indije, gdje se preljub smatra smrtnim grijehom, ali nakon što je čuo objašnjenje svoje supruge, Basudep Tappo došao je do mirnog pomalo nekonvencionalnog rješenja.

Predložio je da se žena uda za svog ljubavnika.

Nakon toga je upoznao Ravija, koji je također priznao da su on i Shanti u vezi. Uvidjevši razvoj događaja, Sujit je isplanirao njihov brak, a zatim je obavijestio lokalne službenike o planu”, rekli su dalje izvori.

Ravi i Shanti/screenshot YT

Tada je muškarac kontaktirao obitelj svoje supruge (njezina brata i sestre, jer njezinih roditelja više nema) kako bi im rekao o planu i nagovorio ih da se slože. Kad se to riješilo, organizirali su drugo tradicionalno vjenčanje, između supruge i njezina ljubavnika, koje je također dobilo blagoslov zajednice.

Nakon što je sve dogovoreno, svi su se okupili ispred hrama Lorda Hanumana u području Sanigwana u Chakeriju na vjenčanju kojemu je također prisustvovao ogroman broj gostiju.

“U početku su mi padale na pamet negativne misli, svašta mi je padalo na pamet, ali da sam to učinio, životi troje ljudi i njihovih obitelji, bili bi tëško pοgοđeni. Dakle, nakon razgovora sa starijim članovima obitelji i zajednice, došao sam do zaključka kako bismo svi mogli živjeti sretno “, rekao je dalje Sujit.

Mještani su izjavili da treba naučiti lekciju od Sujita koji je učinio nešto izvanredno. Slučajevi poput ovog vrlo su rijetki, posebno u ruralnom području Indije.

VIDEO: