Skip to content

Pomama za poznatim kuvarom i specijalitetom od 800 eura

Popularni kuvar postao je prava internet senzacija nakon snimka na društvenim mrežama na kojem prikazuje kako sprema odrezak prekriven 24-karatnim zlatom.

Salt Bei, takođe poznat i kao Nusret Gok, vlasnik je luksuznog lanca restorana Nusr-Et, ali postao je još poznatiji nakon što su njegovi snimci kako “posipa” začin po mesu postali mim.

Njegovo “posipanje luksuznim začinom” se čak pojavilo i na poleđini kamiona za posipanje pijeska po putevima u Njemačkoj.

Ubrzo je i sam postao zvijezda crvenog tepiha a zbog “mačo” izgleda posebno je popularan među ženama.

Najava da će svoj zlatni odrezak koji košta 805 eura donijeti u Veliku Britaniju izazvala je veliku pažnju među ostrvljanima, a domaćim će biti resoran u Park Tauer hotelu u londonskom Najtsbridžu.

Salt Bei je vlasnik luksuznih restorana širom svijeta, od Abu Dabija do Grčke, a kuvao je za zvijezde poput Leonarda Di Kaprija i Dejvida Bekama.

Njegov zlatni dodatak jelima biće predstavljen u Londonu 17. maja, istog dana gosti mogu ponovo da jedu u restoranima, a britanski mediji prenose da će oni koji žele da ga probaju morati da “stave stan pod hipoteku” za ovaj specijalitet.

Inače, Salt Bei je “težak” oko 50 miliona dolara, ali se predviđa da će otvaranjem restorana u Londonu to bogatstvo itekako da se umnoži.

https://youtu.be/7tAe3jnv2cU