Skip to content

Poljoprivrednik prerušio psa čuvara u tigra da mu sačuva usjeve!

Želeći da zaštiti svoju framu, zemljoradnik iz Karnatake u Indiji obojio je svog vjernog druga u boje tigra, odnosno da izgleda poput tigra u nadi da će to uplašiti majmune.

Srikant Govda, poljoprivrednik iz Indije, nedavno je došao na međunarodne novinske naslove nakon što je objavljeno da je bojom za kosu obojio svog ljubimca čuvara u karakteristične pruge tigra.

Njegov pas Pusk je već imao crvenkastu boju dlake, pa je jedino morao dodati crne pruge i nešto bijele da bi mu dao tigrasti izgled. Govda se nadao da će prerušavanje pomoću psa otjerati majmune koji mu uništavaju usjeve na njivi.

Indijski farmer rekao je novinarima da je ideju dobio prije četiri godine kada je posjetio mjesto Utara Kanadu i naišao na farmera koji je koristio tigrovu lutku kako bi držao majmune podalje od usjeva.

Izgledalo je smiješno, ali on je pokušao isto i iznenadio se kada je u stvari uspio u tome. Međutim, bio je uvjeren da igračka tigar neće dugo zavarati majmune, pa je odlučio pokušati i nešto drugo!

Indijski farmer Govda nije samo koristio boju za kosu kako bi njegov čuvar izgledao kao pravi mali tigar, već je i postavljao velike postere pravih tigrova po cijeloj njegovoj obradivoj zemlji, nadajući se da će se majmuni držati podalje od njegovih usjeva i njive.

Posao “lakiranja” navodno ne šteti. To je zapravo boja za kosu i traje do mjesec dana prije nego što izblijedi.

Ideja farmera Srikanta Govda bila je toliko uspješna da je inspirisala druge indijske farmere da slijede njiegov primjer.

(zanimljivostidana)