Skip to content

Pokrenuta peticija da se Batko pusti iz pritvora

Zaposleni u Radio Otvorena mreža i u Otvorenoj mreži pokrenuli su peticiju da se Almir Čehajić Batko pusti iz pritvora i da sa slobode učestvuje u istražnom postupku te da se brani sa slobode, ista se nalazi na web stranici onlinepeticija.com.

FOTO: onlinepeticija.com

– Dakle, ne tvrdimo da nije kriv ili bilo šta drugo, samo da ga puste jer evo ko se sve ove godine brani sa slobode. Ako mogu policijski inspektori osumnjičeni za primanje 20.000 KM mita, Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić (za 10 miliona javnog novca kupovali respiratore preko privatne firme za uzgoj malina), osumnjičeni za dilanje, osumnjičeni da je maloljetnika izbο nοžem, petorica osumnjičenih za namještanje utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH, osumnjičeni da je organizator pokušaja uδistva, učesnici u tuči nakon koje je preminuo jedan učesnik, vijećnik Općine Novi Grad osumnjičen za primanja mita, deportovani iz Sirije, savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona, osumnjičeni za bludničenje i obljubu trinaestogodišnje djevojčice, osumnjičen za prevaru četiri lica iz Banje Luke i druga krivična djela… može i Batko! – navode u saopćenju.

“Humanista, radijski i televizijski voditelj, humorista, glumac, virtualni političar, osnivač i predsjednik nevladine organizacije Otvorena mreža, Almir Čehajić Batko, uspijeva ono što ne znaju i ne mogu mnogi političari i narodne vođe. Jedan je od rijetkih koji gleda ljude kao ljude, i koji može pokrenuti armiju ljudi i okupiti hiljade Bosanaca i Hercegovaca bez obzira na naciju i vjeru. Kroz radijsku i televizijsku emisiju “Udri muški” pokrenuo je mnoge projekte za teško oboljele, koji su sada živi i zdravi! OTVORENA MREŽA je spasila na stotine života teško oboljelih Bosanaca i Hercegovaca. Naš uspjeh su ŽIVI ljudi!