Skip to content

Petogodišnji dječak Toni prikupio više od milion funti za bolnicu

Petogodišnji Tony Hadgell prikupio je više od milion funti za londonsku bolnicu koja mu je spasila život hodajući 10 kilometara sa novim protezama za noge inspirisan izazovom koji je postavio kapetan Tom Moore (99), koji je hodajući uz pomoć šetalice napravio 100 krugova u svojoj bašti i prikupio 33 miliona funti.

Toni je pretrpio zl0stavljanje od strane roditelja kada je bio beba što je rezultiralo amputacijom njegovih nogu, prenio je Reuters.

Tony Hadgell

Paula Hadgell, koja ga je usvojila, izjavila je da on dobio proteze za noge u februaru i da od početka kada je jedva mogao da napravi korak mjesečno, sada hoda nekoliko stotina metara dnevno.Tada je Toni vidio 100-godišnjeg veterinara, kapetana Toma kako radi krugove u svom vrtu kako bi prikupio milijune u dobrotvorne svrhe.

Paula i Mark, Tonijevi usvojitelji

Toni je rekao da je izazov bio stvarno zabavan i da iako je bilo teško početi, kako su prolazili dani, bilo je sve lakše i lakše.

On je istakao da se osjećao stvarno dobro jer je postigao cilj da prepješači 10 kilometara tokom juna.

“Budući da je stvarno dobar osjećaj učiniti ovako nešto, odlučio sam napraviti više kilometara, izazov još nije završen,” rekao je mali Toni.

Sidebar