Skip to content

Pentagon: Našli smo ostatke letjelica koje nisu sa Zemlje!

Pentagon ima tajnu jedinicu za istraživanje NLO, a uskoro će morati i da objavi ono što su u svom istraživanju otkrili. Iako je Pentagon tvrdio da je raspustio svoj tajni program identifikacije NLO-a još 2012, izgleda da je program samo premješten i preimenovan.

Ono što je posebno zanimljivo je da će barem dio svojih otkrića morati da objave 180 dana od donošenja zakona o autorizaciji obavještajnih podataka.

I dok se neki uključeni u program nadaju da će pronaći dokaze o postojanju vanzemaljskih letjelica o kojima se spekuliše već decenijama, glavni fokus je ipak na pitanju radi li se tu o naprednoj tehnologiji suparničkih vojnih sila, prenosi portal Indeks.

Međutim, bivši direktor NLO programa i bivši vojno-obaveštajni zvaničnik Luis Elizondo potvrdio je da on i još nekoliko bivših državnih zvaničnika i vladinih naučnika vjeruju kako su objekti neutvrđenog porijekla zaista pali na Zemlju, a da su njihovi ostaci odneseni na analizu.

Elizondo, koji je dao ostavku 2017. nakon 10 godina na čelu NLO programa, smatra da taj program više „neće morati da se skriva u sjenkama“ i da će „dobiti novu transparentnost“.

Podsjetimo, teorije o NLO-ima, koje su dosad uglavnom spadale u domen “alternativnog” i pseudonaučnog istraživanja, dobile su novi zamah i pažnju javnosti kad je Pentagon zvanično objavio nekoliko snimaka susreta američkih vojnih pilota s NLO-ima.

Jedan od pilota je 2017. tijekom intervjua za CNN izjavio da se objekt kretao na način na koji on to nije mogao objasniti. ‘Dok sam mu se približavao, on je naglo ubrzao prema jugu i nakon toga nestao u manje od dvije sekunde’, tvrdi pilot Američke mornarice David Fravor. ‘Dogodilo se odjednom, kao ping-pong loptica koja se odbije od zida – samo bi krenuo u drugom smjeru.’

A te snimke još 2017. i 2018. objavila je američka kompanija „”To The Stars Academy of Arts & Sciences”.

Američka mornarica prošle godine je potvrdila njihovu autentičnost, ali i naglasila da nema saznanja o kakvim se tačno objektima radi. Zvaničnik mornarice rekao je tada kako mornarica ne vjeruje da se radi o vanzemaljskoj letjelici.

Bitno je pritom naglasiti da NLO ne označava nužno vanzemaljsku letjelicu, već naprosto letjelicu čija priroda i porijeklo nisu identifikovani – kao što im i samo ime kaže.

Ostaci letjelica nisu sa Zemlje, nismo mogli sami da ih napravimo

Bivši senator Hari Rid je takođe rekao kako vjeruje da bi ostaci tih letjelica, ako su pokupljeni, morali da se prouče.

“Nakon što sam proučio ovo, zaključio sam da postoje izveštaji – neki supstancijalni, neki ne – da vlada i privatni sektor imaju takve materijale u svom posjedu. Ekstremno je bitno da se informacije o otkriću fizičkih materijala ili pronađenih vozila objave“, naglasio je bivši senator Rid.

Nijedan takav ostatak letjelice nije javno predočen za nezavisnu analizu, a za neke metalne fragmente koji su pronađeni laboratorijska analiza je potvrdila da su ljudskog, ne vanzemaljskog porijekla, odnosno, proizvodnje.

Uz to, neki neobjašnjeni susreti s NLO-ima naknadno su dobili objašnjenja, a astrofizičari ističu da čak i nedostatak objašnjenja ne znači da se nužno, pa čak ni vjerovatno, radi o vanzemaljcima.

Međutim, Erik V. Dejvis, astrofizičar koji je radio kao podizvođač, a zatim kao konsultant za Pentagonov NLO program od 2007, utvrdio je da analiza nekih pronađenih materijala nije uspjela da otkrije njihov izvor.

“Nismo sami mogli da ih napravimo” zaključio je Dejvis.

U glasine oko NLO-a i vanzemaljaca uključio se i američki predsjednik Donald Tramp, koji je u jednom intervjuu rekao da zna neke “vrlo zanimljive” stvari o Rozvelu, gradu u Novom Meksiku koji je, prema takozvanim lovcima na NLO-e, prvo mjesto pada NLO-a.

Ipak, na pitanje hoće li objaviti te informacije, Tramp je odgovorio: “Razmisliću o tome”

rs.sputniknews.com