Skip to content

Pas nasmijava bebu. Mama je uzela kameru i sve snimila

Ako ste odrasli sa kućnim ljubimcem vjerovatno smatrate da su vam životinje pravi prijatelji.

U očima djeteta ljubimac je pravi član porodice, a naučna istraživanja pokazuju da se djeca koja imaju određenih ρrοblema oslanjaju više na svoje ljubimce nego na braću i sestre.

Fozo: Screeshot YouTube

Kućni ljubimci su uvijek uz nas pa nekim dijelom postalju naši članovi porodice. Ako porodica ima bebu oni je gledaju kao svoju, uvijek je štite i zabavljaju.

Ovaj video je dokaz za to.

Na videu vidimo psa po imenu Sheltie i bebu. Pas je pun života i uzbuđen je, trči po sobi a to veoma nasmijava bebu. Mala beba ne može da se prestane da se smije onome što pas radi.

Ovaj pas je odličan komičar i dadilja, on zna kako zabaviti ovu bebu.

Nećete moći suspregnuti osmijeh kad vidite ovog živahnog psa kako trči po sobi. Beba to voli, kao što vidite po ovom nekontroliranom smijehu. Hvala Bogu da je ovaj dragocjeni trenutak snimljen!

“Sjećam se kad sam prvi put vidio ovaj video prije nekoliko godina, poslao sam prijatelju poruku da imam loš dan i poslao mi je ovo. Sad ga gledam svaki put kad mi treba osmijeh! Nevjerovatno je kako tuđe iskustvo može utjecati i na druge :)”, neko je napisao u komentarima.

Pogledajte ovaj preslatki video ispod!

Djeca koja su snažno vezana za svoje ljubimce su također bolja u društvenim situacijama, pomaganju drugima, suradnji, dijeljenju i interakciji. Povezivanje s kućnim ljubimcem je doprinijelo njihovoj sposobnosti da se povežu i s ljudima.