Skip to content

Paljenje svijeća: Vjeruje se da energija upaljene svijeće pomaže izmijeniti situacije!

Svijeće treba paliti s namjerom. Energija upaljene svijeće pomaže izmijeniti energiju situacije koja nas okružuje, a koju baš i želimo izmijeniti.

Paljenje svijeće je vrlo jednostavano. Odlučite o namjeri.

Neka to bude npr. pronalaženje posla, savladavanje straha, razrješenje nekog sukoba, duhovni razvoj, dobivanje novca, doznavanje prave istine, ozdravljenje, ostvarenje nekog cilja, zaštita, započinjanje i održavanje sretne ljubavne veze, oslobađanje od loše navike ili nešto drugo.

Korisno je svijeću prije paljenja istrljati nekim mirisnim uljem. Ili, ako nemate nikakvog drugog, učinite to npr. s maslinovim uljem. Svijeću započinjemo trljati iz sredine i trljajući prema sjevernom (gornjem) vrhu u nju utiskujemo misaonu namjeru koju želimo ostvariti.

FOTO: Stefan Nyffenegger / Pixabay

Uvijek trljamo u istom smjeru, sedam puta mentalno ponovivši svoj cilj. Nakon toga, opet iz sredine, sedam puta protrljamo svijeću u smjeru juga, odnosno prema njezinom dnu, točno utiskujući misli o onome što želimo ostvariti.

Kad smo tako istrljali svijeću uljem, palimo je i ostavljamo na sigurnom mjestu dogorjeti do kraja. Važno je zapamtiti: Svijeća ne mora biti neke posebne veličine, ali dobro je voditi računa o usklađenosti boje i namjere paljenja.

Boje ŽUTA za ispite i kreativnost, ZELENAza novac i plodnost, ZLATNAza samopouzdanje, bogatstvo i zaštitu CRVENAza ljubav, strast, fizičku snagu, NARANČASTAza strast, ROZA ljubav, RUŽIČASTAza nježnost, ljubav, prijateljstvo, ljubav s emocijama, PLAVAza istinu, mudrost, iscjeljivanje

LJUBIČASTA za kontakt s duhovnim svijetom, psihičke sposobnosti i psihičko iscjeljivanje, SREBRNAza snaženje energije, emocionalnu stabilnost, intuiciju, BIJELA svijeća može zamijeniti svaku drugu boju. SMEĐA, CRNA – OPREZ !!! – one su kao gromobrani!

FOTO: Stefan Nyffenegger /Pixabay

Važne napomene

U svijeću je moguće urezati simbole: srce za ljubav, znak eura ili dolara za novac (ili jednostavno ispisati ime valute). Jedna svijeća za jednu želju, nikad ne upotrebljavajte već korištenu svijeću za neku novu želju.

Svijeću je bolje paliti šibicama nego upaljačem.

Ukoliko je nemoguće iz nekog razloga pustiti svijeću da dogori do kraja možete je ugasiti pa je, povratkom, ponovo upaliti ali s istom namjerom. Dobro je upaljenu svijeću držati u zdjelici koja je potpuno obuhvaćena, tako da u njoj ostaje otopljeni vosak i tako se smanjuje oρasnost od otvorenog plamena.

FOTO: tom bark / Pixabay

Dani za paljenje

NEDJELJA (dan Sunca): vitalnost, uspjeh, snaga, slava, dan za uništavanje negativnosti Svijeća: zlatna – za samopouzdanje, narančasta – za snagu, vitalnost, zahvalnost

PONEDJELJAK (dan Mjeseca): mir, iscjeljenje, suosjećanje, plodnost, pročišćavanje, njega, dan za osjećaje Svijeća: bijela, srebrna

UTORAK (dan Marsa): strast, hrabrost, zaštita, dan za inicijativu, odlučnost, energiju Svijeća: crvena

SRIJEDA (dan Merkura): svjesni um, učenje, putovanje, mudrost, dan za planiranje, komunikacija, predavanje, srijeda je mentalna- poslovni, privatni sastanak, intelektualni Svijeća: žuta

ČETVRTAK (dan Jupitera): novac, ekspanzija, napredak, velikodušnost, dan za sretne dobitke Svijeća: zelena – za novac

PETAK (dan Venere): ljubav, ljepota, uživanje, dan za ispunjenje želja Svijeća: boja marelice za ljubav, crvena za ljubav, strast, ružičasta za nježnost, ljubav, prijateljstvo

SUBOTA (dan Saturna): dugovječnost, temelji, preuzimanje obveza, dan za zavjetovanje Svijeća: bijela, tamno plava – povezana uz treće oko, zaštita, istina, iskren odnos

♦ Provjerite je li energija u vašem domu čista

Je li energija u vašem domu čista lako možete provjeriti uz pomoć ovog trika. Sve što vam treba su svijeća i držač za nju, a važno je da u prostoriji nema propuha.

Upalite svijeću, stavite ju u svijećnjak i sjednite na mirno mjesto. Zatvorite oči i mirujte nekoliko minuta pa otvorite oči. Pogledajte u plamen.

Ako je energija prostora čista i pozitivna, plamen će biti miran i zlatnožut.

Znakovi da je onečišćena i negativna su ako svijeća pucketa dok gori, ako je plavičaste boje, ako iskri ili poskakuje unatoč tome što u prostoriji nema ni daška.

U tom slučaju prostoru treba energetsko pročišćenje.

Najjednostavniji način za energetsko čišćenje je kuckanje o metalno zvonce u kutovima svih soba, a prema feng shuiju pomoći će i paljenje mirisnih štapića te tamjana, kao i prskanje površina mješavinom vode i eteričnog ulja ružmarina u koju se doda jedna žlica morske soli.

fontanasvjetlosti.com