Skip to content

PALA LIBANSKA VLADA: Premijer i svi ministri PODNIJELI OSTAVKU

Libanski premijer Hasan Dijab podnio je u danas ostavku libanskom predsedniku Mišelu Aunu, nekoliko dana nakon što je smrtonosna eksplozija odnijela više od 200 života, prenio je Gulf Njuz.

Cijela vlada je podnijela ostavku – rekao je ministar zdravlja Hamd Hasan lokalnim medijima nakon sastanka kabineta, prenosi Blic.

Prethodno su dva vladina izvora za CNN, rekla da se očekuje da će večeras pasti libanska vlada manje od nedjelju dana nakon masovne eksplozije u Bejrutu u kojoj je poginulo više od 200 ljudi.

Nakon eksplozije su uslijedili dani nasiInih protesta. Tri ministra su već dala ostavke, zajedno sa sedam članova parlamenta.

Liban je već trpio svoju najgoru ekonomsku krizu u decenijama, zajedno sa porastom stope korona virusa, a vladu su zadesile i optužbe za korupciju i loše upravljanje državom.

Ekspl0zija u utorak, koja je oštetila ili uništila veći dio libanske prestonice i bila je povezana sa dugo zanemarenom zalihom potencijalno ekspl0zivnih hemikalija, bila je posljednja kap u prepunoj čaši za mnoge stanovnike ove zemlje.

atvbl.com/blic