Skip to content

PACIJENTI SE SVLAČILI ISPRED DOMA ZDRAVLJA, DOKTORICA SUSPENDOVANA

Fotografije koje su juče snimljene ispred Doma zdravlja u Požegi, a na kojima se vidi ljekarka koja na samom ulazu u kovid ambulantu pregleda pacijente, uznemirile su javnost.

Po hladnom danu pacijenti su morali da podignu majice i budu pregledani naočigled svih ostalih ljudi koji čekaju u redu.

– Covid ambulanta Požega… Prvo čekate četiri do pet sati na kiši naravno, a kad dođete na pregled on se obavlja na terasi bez paravana i bilo čega… Ne treba da se drži distanca. SRAMOTA – napisala je Dragica Arsović i podijelila ove fotografije.

Doktorka suspendovana, izvinjenje pacijentima

Njene fotografije ubrzo su podijelili lokalni mediji.

Kao rezultat toga ljekarka koja je pregledala pacijente suspendovana je i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, saopštili su iz Doma zdravlja u Požegi.

– Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini COVID ambulante, dr M.Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka.

– Dom zdravlja Požega izvinjava se pacijentima koji su juče bili na pregledu i ujedno obavještava građane Opštine Požega da će od ponedjeljka, 20.07.2020, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije nastaviti sa terapijskim procedurama u OŠ „Petar Leković“.

U maloj sali škole za niže razrede u blizini crkve, uz pomoć lokalne samouprave, obezbijedili smo optimalne uslove za pružanje svih usluga iz oblasti fizikalne medicine.

– Ovo je zbog toga što u ovom trenutku, na odjeljenjima za fizikalnu medicinu i u banjama, pacijenti su uskraćeni za terapijske procedure zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Kao i do sada, pacijenti će se javiti na pregled kod fizijatra u Dom zdravlja, a terapiju će dobiti na potpuno adekvatnoj i osposobljenoj lokaciji – saopštio je kolektiv Doma zdravlja Požega.

Telegraf.rs