Skip to content

Otišao da polaže vozački ispit umjesto majke!

Brazilac Heitor Schiave, 43, iz grada Porto Velho, priveden jer je obučen kao njegova majka koja ima 60 godina, pokušao da polaže vozački ispit!

  • Tako je 43-godišnji sin, obukao žensku garderobu i otišao na polaganje vozačkog ispita, predstavljajući kao njegova majka, odnosno otišao je da polaže vozački ispit umjesto nje!

Heitor je smatrao da će ispit konačno položiti iz četvrtog puta. Na lice je nanijeo kompletnu šminku, nokte je nalakirao crvenim lakom, obukao bluzu cvjetnog dezena i dugu suknju, a kosu isfenirao, napravivši opuštenu žensku frizuru. Mislio je na svaki detalj.

Tokom polaganja, umalo nije uspješno prevario članove komisije. Ipak, tokom ispita, zatražili su mu ličnu kartu, pošto im je „nešto bilo sumnjivo“.

  • Kako su članovi komisije rekli, najviše im je „bio čudan dubok glas i velike šake za jednu ženu“.

“U početku ništa nije bilo neobično, imali smo dosta kandidata pa nismo primjećivali ništa čudno. Međutim, kada sam sjela u auto pored kandidata, brzo sam shvatila da je u pitanju muškarac koji je obučen kao žena.

Davao je sve od sebe da djeluje što prirodnije i ženstveno. Šminka mu je bila posebno dobra”, rekla je Alina Mendonca, članica komisije iz Odeljenja za državni saobraćaj u Rondoniji.

Zato je Mendonca odlučila da provjeri identitet „kandidatkinje“. Kada je utvrdila da je riječ o lažnom predstavljanju, pozvala je policiju.

“Trudimo se da na vozačkim ispitima kriterijumi budu visoki. Oni koji misle da mogu zaobići pravila igre, treba da o tome razmisle ponovo”, naveli su inspektori.

  • Uprkos tome što je “dobri sin” priveden, njegovi napori su na društvenim mrežama okarakterisani kao plemenit gest, i korak načinjen iz ljubavi, uz komentare onih koji su naveli da bi “isto učinili za svoju majku”.

Drugi su, međutim, osudili njegove postupke, navodeći rizike koje bi na putu predstavljao vozač koji je tri puta pao na ispitu.