Skip to content

Otac osam godina pokušava da deložira ćerku iz svog stana!

84-godišnji umirovljeni poljoprivrednik Peter Grundi, iz Melbournea u Australiji, već osam godina pokušava izbaciti svoju ćerku iz svog stana, ali uprkos tome što je potrošio pravo malo bogatstvo na pravne takse, u tome nije uspio.

Peter/ Foto: 9News

Peter Grundi, penzionisani poljoprivrednk iz australijske države Viktorije, pokušava da proda svoj stan kako bi se mogao useliti u dom za penzionere. Problemi su počeli kada je Petar shvatio da će, nakon smrti supruge, morati da preseli iz svoje kuće na selu u starački dom, te da mu primanja neće biti dovoljna da pokrije troškove, i da mu je jedina preostala mogućnost bila da proda ili iznajmi svoj stan.

Tako je za njega nastao problem, već 8 godina pokušava da iz stana izbaci 49-godišnja ćerku Katrinu, dok ona čini sve što je u njenoj moći da ga zaustavi.

Uprkos svim naporima da je izbaci iz imovine, uključujući i dovođenje pred sud, Katrina se nije povukla i pravni stručnjaci kažu da je penzioner iscrpio gotovo sve zakonske mogućnosti države Australije.

“Država Victorija nema više pravnih mehanizama za Pitera da je izbace iz stana – on radi sve što može, ali ona i dalje svakim danom u tom stanu a njemu donosi jedan po jedan dan nepravde,” kaže imovinski advokat James Lavrence.

Katrina navodno kaže da su joj roditelji poklonili stan u Melbournu prije osam godina, što je sudija već odbacio.

Ona je, naime, uz pomoć advokata uspjela da izdejstvuje zabranu prodaje bez da je Petar bio upoznat s tim. Takođe Katrina je pokušavla da dokaže na sudu da finansijski izdržava oca, ali još nije dostavila nijedan papir koji bi te tvrdnje potvrdio.

Kćerka Katrina desno

Katrina nije otišla na sprovod svoje majke Margaret prije 18 mjeseci.

“Odradila je pravno veoma pametnu stvar. Ona je toliko bistra da je uspjela da prevesla i mene i sistem i da mi nad stanom uspostavi neku zabranu za koju ja nisam ni bio svjestan da postoji “objašnjava Petar.

84-godišnjak je rekao novinarima da je do sada potrošio oko 70.000 američkih dolara (oko 40.00 eura) pokušavajući da iseli svoju ćerku, a da ne spominjemo 200.000 američkih dolara u procenjenim gubicima od zakupa, koji su pretrpjeli tokom poslednjih osam godina koje je mogao da dobije od podstanara.

Pošto je stan tehnički njegova imovina, morao je i da plati sve korporativne takse i poreze. Katrina tvrdi da je i ona učestvovala, ali ponovo nije uspjela da pruži nijedan dokaz za to.

“Siguran sam da mi je sve ovo oduzelo ono malo mladosti koju sam ostavio u meni“, Peter Grundi je rekao o svojoj dugogodišnjoj pravnoj borbi sa ćerkom.

Ipak, izdat je nalog za privođenje Katrine u Novom Južnom Walesu. Prošla su tri mjeseca od izdavanja naloga.

Šerifov ured nije odgovorio na Aktualnu aferu o tome kada planiraju izvršiti nalog.

Video:

Deadbeat Daughter?

She’s the daughter accused of squatting in her father’s home.He even took her to the Supreme Court to force her out – but she won’t budge. #9ACA

Posted by A Current Affair on Wednesday, 24 June 2020

zanimljivostidana.com