Skip to content

OSVETIO SE BANCI: Odbili da mu daju kredit, 18 godina kasnije ih je kupio!

Adam Deering (39) nije imao ni centa kada se 2002. godine uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Velikog Mančestera, ne bi li pokušao da uzme neki zajam i započne posao.

FOTO: Adam Deering Facebook

Međutim, menadžerka banke je bila veoma skeptična i odbila je da mu isplati 10.000 funti pod izgovorom da je Adam Deering veoma mlad. Tada nije mogla ni da posumnja koliku će veliku ulogu odigrati u Adamovom životu.

Britanac nije mogao da priušti ni sto ni stolicu, radio je na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za 5 miliona funti. Kako bi se makar malo osvetio lokalnoj banci koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

FOTO: Adam Deering Facebook

Ovo je njegova priča:

„Kada sam imao 21. godinu, napustio sam posao prodavca jer sam znao da mogu da pokrenem uspiješan posao, ali nisam imao novca, pa mi je bila potrebna pozajmica. Predstavio sam im kompletan poslovni plan i tražio 10.000, ali me menadžerka uopšte nije ozbiljno shvatila iako sam i srce i dušu uložio u taj plan. Kada mi je rekla da sam mlad i neiskusan i da zato ne želi da rizikuje, bio sam skrhan. Pošto nisam imao novca, četiri mjeseca sam zvao ljude sa poda jer nisam imao ni stolicu ni sto. Bilo je dosta trenutaka kada sam mislio da je svemu došao kraj, ali sam odbio da se predam“, prisjeća se Adam.

Trud se isplatio jer je tokom narednih godina njegov posao, koji se bavio upravljanjem dugovima i štednjom, ipak krenuo.

Inače, bio je problematičan tinejdžer, pa je sa 14 godina izbačen iz škole jer vandalizovao jedan automobil. Pristupio je potom Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu, ali je ubrzo odustao jer je mnogo pio i tako se vratio u Urmston gde je konstantno mijenjao poslove i bio otpuštan.

Tada mu je pomogao komšija Kris koji ga je motivisao da pronađe dobar posao i uskoro je radio u kompaniji koja se bavila finansijskim upravljanjem, dok nije odlučio da sam krene time da se bavi.

FOTO: Adam Deering Facebook

Danas pomaže mnogim kompanijama kako da organizuju svoje finansije, a zahvaljujući uspjehu je i motivacioni govornik.

A šta će biti sa zgradom banke koju je kupio? Biće potpuno renovirana i dobiće novu namjenu – izgradiće se osam stanova i jedna prodajna jedinica na tom mjestu.

„Kupovina ove banke je za mene bila način da zaokružim ovu priču i pokazuje da sam bio u pravu kada sam vjerovao u sebe“, zaključio je Adam Deering, prenosi DailMail.