Skip to content

Online veza: Poslao joj novac, čekao je na aerodromu ali se nije pojavila

Kada je Britanac Colin Orr (40) upoznao Ukrajinku Olgu Marchenko, mislio je da je to ljubav njegovog života.

U razgovoru za MailOnline rekao je: “Pokušao sam raditi ono što ljudi rade, prije nisam posjećivao web stranice za sastanke, ali onda sam probao na Interpals jer je bio besplatan.”

Olga je bila prva osoba koju sam upoznao. Pitala je da li bih želio razmijeniti adrese e-pošte kako bismo se mogli dopisivati, pa sam rekao DA i to je krenulo odatle. Svakodnevno smo počeli pisati,” kaže Colin.

On i Olga razmijenili su više od 800 elektronskih poruka, hiljade poruka na WhatsAppu, brojne telefonske pozive i fotografije.

“Počeli smo razmjenjivati ​​fotografije i u tom je trenutku sve bilo ležerno i bilo je baš lijepo. Rekla mi je da je udovica u Lugansku, koji je na prvoj crti bojišnice, i bilo je teško upoznati Ukrajince, jer su ili bili u vojsci ili nisu željeli odgajati tuđe dijete.”

Olga

Kolin je tokom njihove veze 32-godišnjoj Olgi slao i novac koji joj je bio potreban za izdržavanje ćerke s kojom je živjela u ukrajinskom gradu Lugansku.

‘Tada mi je rekla da treba prikupiti novac za kupnju ukrajinske putovnice za nju i njezinu kćer koja je imala dvije godine. Rekla je da će joj trebati šest mjeseci, ali ako želi brže, to će koštati više novca, oko 260 funti. Pitala me za pomoć i pristao sam, ” nastavlja svoju priču Colin.

Nakon nekoliko mjeseci online veze, Olga mu je priznala kako bi voljela da živi u Edinburgu s njim. Colin je odmah požurio na Western Union i poslao joj novac, ali kada je došlo vrijeme da napokon uživo vidi odabranicu svoga srca, duboko se razočarao.

Olga je s ćerkom trebala da sleti na aerodrom u Edinburgu, a Colinu je opisala šta obje imaju na sebi kako bi ih lakše prepoznao. Ali kad je došao na aerodrom, njih dvije nisu izašle iz aviona koji je stigao iz Ukrajine.

Olga

Kolin je pomislio kako se Olgi nešto dogodilo pa je prijavio policiji njen nestanak. Ali policija mu je otkrila kako osoba pod tim imenom stanuje van Velike Britanije i da nije nestala.

Kolin je tada shvatio da ga je fatalna Ukrajinka prevarila i to zbog 1.600 funti koje joj je on tokom njihove veze poslao.

Olga

“Naravno da sam u početku i pomislio da je možda riječ o prevarantkinji. Ali, nakon svih poruka, poziva i svega što smo prošli zajedno, mislio sam da sam napokon pronašao nekoga za sebe”, rekao je tada ovaj 40-godišnjak.

Olga

“Kada bih mogao da razgovaram s njom, samo bih je pitao zašto baš ja. Od milion drugih muškaraca, zašto je izabrala radničkog muškarca srednje klase kako bi od njega krala. Krvavo sam radio i zaradio herniju, zbog čega moram ići na operaciju, a sve zato što sam njoj i njenoj ćerki htio da pomognem”, kazao je Colin koji je svojim primjerom želio da upozori druge ljude da ne vjeruju svima koje upoznaju na internetu uprkos tome kako se oni predstavljaju.

Colin je još uvijek slobodan i dalje traži svoju srodnu dušu. Trenutno radi kao kuvar i u tom je poslu, čini se, vrlo dobar jer ima i svoje kurseve.