Skip to content

OČAJNA MAJKA BACILA DJEČAKA (3) SA TERASE, PRIJE NEGO ŠTO JE POGINULA U POŽARU

Phillip Blanks (28) umirovljeni američki marinac, bio je u petak u stanu prijatelja u Phoenixu, kada je začuo vikanje i buku. Odmah je potrčao vani, bos, i ugledao da je zadnji sprat stambenog kompleksa zapaljen i uvijen u dim.

Podigao je pogled i ugledao okamenjenu ženu na balkonu trećeg sprata s djetetom. Plamen se velikom brzinom podigao iza nje. “Ljudi su počeli vikati da će žena baciti djecu”, rekao je Blanks. Majka je zatim bacila sina preko ograde. Kad je Blanks vidio kako malo dijete pada, on je potrčao prema naprijed, ispružio ruku, te ga uhvatio u zadnjem djeliću sekunde prije nego što je dječak pao na zemlju.

Odmah nakon što je dijete bilo sigurno u njegovom naručju, on i susjedi zamotali su dječaka u deku i pokušali ga smiriti dok nekoliko minuta kasnije nije stigla hitna pomoć.

Nakon što je djetetova majka, koju je lokalna NBC-ova podružnica 12NEWS prepoznala kao Rachel Long – 30, bacila sina s balkona, okrenula se i vratila u gorući stan u kojem je bila njena osmogodišnja kći.

Rachel nikada nije izašla iz gorućeg stana, umrla je pokušavajući spasiti svoju osmogodišnju kćer. No, tada je došlo do drugog herojskog spašavanja.

D’Artagnan Alexander, 42, bio je na putu za obližnji prostor, gdje radi kao brijač, kad je čuo vrisku i ugledao plamen.

“Imam trogodišnjakinju i devetogodišnjake, pa kad sam čuo da su tamo bila djeca, to me je stvarno potreslo”, rekao je Alexander, koji je odmah parkirao automobil i potrčao prema gorućem objektu. Ne oklijevajući, rekao je, ušao je u zgradu napunjenu dimom i uputio se prema trećem spratu.

“Čuo sam kako netko viče u pomoć i našao sam djevojčicu na podu i iznio je napolje”, rekao je Alexander, koji je uspio pobjeći iz zgrade s nekoliko manjih opeklina. “Sve se dogodilo tako brzo,” rekao je. “Nisam imao vremena za razmišljanje, moje tijelo je započelo akciju i ušao sam.”

Corey Long, otac djece i suprug preminule Rachel Long bio je na poslu za vrijeme požara. Long je odbio da ga intervjuiše Washington Post, rekavši da nije spreman za razgovor.

Njegovo je dvoje djece u bolnici s ozbiljnim ozljedama koje ipak nisu opasne po život, rekao je Blanks. Obitelj je postavljena na GoFundMe stranicu kako bi im se pomoglo u pokrivanju medicinskih i drugih troškova.

Muškarci spasioci su u srijedu bili s Longom i rekli su da im je Long izrazio veliku zahvalnost što su spasili njegovu djecu. Blanks, koji sada radi kao zaštitar, rekao je da je zaštita drugih prirodni instinkt za njega. U ovom je slučaju spriječilo da tragična situacija postane još strašnija.

Foto: Corey Long/12NEWS

Osim nas dvojice stranaca koji smo uspjeli spasiti djecu i postati heroji, tu je i Rachel Long – majka koja je spasila sina, ali nije uspjela spasiti  sebe – a koja je “pravi heroj,” rekao je Blanks.

Na mjesto događaja stiglo je više od 100 vatrogasaca, kako javlja 12NEWS, zatekli su osam stambenih jedinica zahvaćenih plamenom. Uzrok požara istražuje policija, iako trenutačno nije bilo znakova podmetanja, izvijestile su lokalne vijesti.

Izvor: 12NEWS