Skip to content

OBNAVLJANJE KOSTIJU: Totalno uklanjanje bolova u kostima, tetivama, zglobovima

Za samo 7 dana kompletno obnavljanje kostiju, tetiva, zglobova i totalno otklanjanje bola.

Zdravstveni stručnjaci naglašavaju da veliki utjecaj na pojavu bolova u leđima, nogama i zglobovima ima nepravilno držanje tijela, pa prvi savjet je popravite držanje, to bar nije teško.

U ovom članku ćemo vam dati recept koji će pomoći da ublažite bolove, i ojačate kosti. Ako patite od udruženih bolova u leđima, zglobovima, nogama i vratu onda je ovaj recept idealan za vas.

Kupite 150 gr jestivog želatina, možete ga pronaći u bilo kojoj trgovini. U večernjim satima pomiješajte pune dvije žlice želatina (5 gr), sa četvrtinom šalice hladne vode, i ostavite da prenoći van frižidera. Želatina će se pretvoriti u žele.

Ujutro popijte smjesu tako što ćete je pomiješati s nečim što vama najbolje odgovara (npr. sok, mlijeko, jogurt, čaj).

Želatina pomaže kod udruženih bolova u leđima, zglobovima, nogama i vratu, i nakon nedjelju dana ovog tretmana, stanje će se značajno popraviti.

Tretman bi trebao da traje mjesec dana, i nakon pola godine ponoviti opet. Na ovaj način ćete vratiti prirodno “podmazivanje” zglobova.

Možda imate sumnje dok čitate tekst, ali mnogo je bolje da pokušate da ovim “primitivnim” metodama ublažavanja bolova nego da postajete farmaceutski roοb misleći da su jedino rješenje tablete protiv bolova.

Zašto je želatina tako dobar za zglobove?

Želatina se dobiva procesima prerade kostiju, tkiva i hrskavica krupne rogate stoke. Prolin i hidroksiprolina su moćne aminokiseline, koje se nalaze u želatinu, a koje stimuliraju rast i poboljšavaju strukturu vezivnog tkiva, što je neophodna u liječenju slabih zglobova i kostiju.

Želatina je visoko kvalitetan lijek i pruža širok spektar zdravstvenih prednosti:

– Jača zglobove i srce
– Pojačava metabolizam
– Poboljšava mentalne sposobnosti
– Poboljšava ten

– Pruža elastičnost, jača tetive i ligamenti
– Sprječava osteoporozu i osteoartritis
– Poboljšava kožu i strukturu kose
– Moćan učinak u liječenju displazije

Ovaj tretman će eliminirati bol i ukočenost u roku od 7 dana. U mjesec dana osjećat ćete se puno bolje, a bol će u potpunosti nestati.

Izvor: novi.ba