Skip to content
Vlada federacije

NOVALIĆ PONUDIO PΟMΟĆ NJEMAČKOJ

Informacija iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o tome da je Fadil Novalić, premijer FBiH, ponudio pomoć Njemačkoj nakon poplava koje su zadesile ovu i još neke evropske zemlje izazvala je dosta pažnje u Bosni i Hercegovini.

Naime, na telefonskoj sjednici entitetske Vlade razmatrana je informacija o pružanju međunarodne pomoći Saveznoj Republici Njemačkoj povodom obilnih kiša i poplava.

Premijer Novalić odmah je uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pοmoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta.

Ovo saopštenje koje je objavljeno u medijima izazvalo je dosta reakcija na društvenim mrežama.

“U rubrici ‘vjerovali ili ne’! Nadam se samo da prijateljska Njemačka ovo neće shvatiti kao šprdnju i prοvοkaciju, jer je Fadil Novalić u toj mjeri neozbiljna i neodgovorna pojava da bilo kome nudi pomoć bilo koje vrste, a Njemačkoj pogotovo”, napisao je SDP-ov Damir Mašić.

Mnogi su ovaj prijedlog Fadila Novalića doživjeli kao vic dana.

“Ovo sto je Novalić ponudio pomoć Njemačkoj ko ono ‘ako ti šta treba, tu sam’ a konta u sebi ‘molim te nemoj ništa tražiti’”, napisala je korisnica Twittera Ona što priča.

Tviteraš Frenk Li je napisao: “Epizoda: Novalić pomaže sirotinju.”

“Fodil Novalić želi da pošalje spasiοce u Njemačku. Kraj vica”, komentar je Almedina Šišića, prenosi 6uka Magazin.

Screenshot TV SA