Skip to content
novac u ruci

NJEMAČKA: Šef nudi svakom zaposleniku bonus od 5.000 eura ako se cijepi

Šef tvrtke iz Jene u njemačkoj saveznoj zemlji Tiringiji ponudio je vrlo poseban bonus u svojoj tvrtki.

Udo Böttcher nudi svakom zaposleniku 5.000 eura koji se cijepi do siječnja. Iako bi to njegovu tvrtku moglo stajati milijune, on daje vrlo jednostavan razlog za svoj poticaj, piše Focus, prenosi Fenix-magazin.de.

Bonovi, kobasice, pa čak i pola sata u bordelu – u paηdemiji kοrone već su postojali najčudniji poticaji koji su trebali potaknuti ljude na cijepljenje i neki su to uspjeli. Udo Böttcher, u svakom pogledu, ide korak dalje.

Šef tvrtke za online slanje uredskog materijala Böttcher AG iz Jene u Tiringiji nudi svakom od svojih 550 zaposlenika bonus od 5.000 eura ako se cijepe.

Svatko tko do kraja siječnja može dokazati da je potpuno cijepljen, dobit će novac.

Zašto to radi? “Prvo i najvažnije, to je ulaganje u zdravlje naših zaposlenika”, kaže Böttcher. Što je veća stopa procijepljenosti, štiti se svaki pojedinac i smanjuje se rizik odsustva zaposlenika zbog bolesti ili karantene.

No, Böttcher također naglašava da nitko nije prisiljen. Cijepljenje ostaje odluka svakog pojedinca. “Ali sretni smo zbog svih koji se na kraju odluče u korist cijepljenja.”

Ako se svih 550 zaposlenika u potpunosti cijepi do kraja siječnja, kampanja će tvrtku koštati više od 2,7 milijuna eura. “To je naravno relevantan iznos”, kaže Böttcherov kolega Danilo Frask. “Ali to je izračunljiva vrijednost. Ako je veliki dio radne snage odsutan, rizik je znatno veći.”

novac u ruci
Foto: Pexel

Fenix-magazin/IM