Skip to content

Ništa ne bih mijenjala: Majka 11-ero djece trudna je svake godine otkako se udala

Courtney i Chris Rogers oduvijek su željeli veliku obitelj, a s 11-ero djece do 11 godina, žele još jedno kako bi bili obitelj od 14.

Mjesečno troše 1200 američkih dolara na hranu, a sva djeca se doma školuju, prenosi DailyMail.

Courtney Rogers (36) koja živi u okrugu Santa Fe u Novom Meksiku, u listopadu 2008. udala za muža pastora Chrisa (32).

Par je dočekao svoje 11. dijete u studenom prošle godine, a sad ima šest dječaka i pet djevojčica: Clint (11), Clay (9), Cade (8), Callie (7), Cash (6), blizanci Colt i Case (5), Calena (4), Caydie (2), Coralee (23 mjeseca) i Caris (šest mjeseci).

Courtney je bila najstarija od šestoro braće i sestara, a budućeg muža Chrisa (najstarijeg od desetero djece) upoznala je 2007. godine u crkvenom kampu u Georgiji. Otkako se udala samo devet mjeseci nije bila trudna.

Par, čiji su mjesečni troškovi samo za hranu oko 1200 američkih dolara djecu podučavaju kod kuće i voze se kombijem s 15 sjedala, a još uvijek nemaju namjeru stati s povećavanjem obitelji.

Želimo imati još djece, naravno ako ćemo moći. Želimo imat 12-ero djece i biti velika obitelj od 14 članova – objasnila je Courtney.

Djeca nose naslijeđenu odjeću i obuću, a majka Courtney, koja ne radi, uglavnom kupuje na akcijama kako bi uštedjela novac.

Courtney i Chris, koji su oboje školovani kod kuće, kažu da vole podučavati djecu na svojoj farmi od 12 hektara. Majka dodaje da joj to omogućuje da se posveti svakom djetetu posebno i da se nitko ne osjeća izostavljeno.

Ljudi su me znali kritizirati što imam toliko djece koja su tako blizu uzrastom – priča Courtney.

– Oni koji pitaju kako mogu svojoj djeci posvetiti dovoljno pažnje obično su oni koji djecu šalju u školu. Ne razumijem njihovu logiku kad se bavim svojom djecom 24 sata dnevno – objasnila je.

Rekla je da obrazovanje kod kuće znači da se svaka lekcija može lako prilagoditi djeci i da ih ne prisiljava da satima mirno sjede.

Fleksibilnost im omogućuje trčanje po farmi i hranjenje životinja između lekcija. A velika obitelj uvijek nađe vremena i za zabavu.

Courtney, koja nikada nije patila od jutarnjih mučnina, rekla je da ‘obožava biti trudna’, imati veliku obitelj i razmišljati o tome kakvo će biti njezino najnovije dijete te mu birati ime.

– Prvu bebu sam rodila s 25. godina i tad nisam mislila da ću tako brzo roditi toliko djece. Ali, ne bih to mijenjala nizašto – izjavila je.

– Chris i ja volimo biti roditelji i kao obitelj lijepo se zajedno provodimo – zaključila je Courtney.