Skip to content

Neobična i rijetka gusjenica s likom lubanje

Bizarna gusjenica s licem nalik na lubanju poput onih iz crtića izazvala je pomutnju na internetu, mnogi su zapanjeni kad su otkrili da je neobično stvorenje zapravo stvarno.

Izvanredni primjerak uočen u dolini Currumbin na zlatnoj obali u Queenslandu ličinke su jedne od najugroženijih australskih vrsta – ugroženog ružičastog moljca.

Rijetku gusjenicu karakterizira niz oznaka nalik zubima postavljenih između dvije tamne mrlje koje nalikuju očima s velikim zjenicama.


Nastojeći odvratiti grabežljivce, gusjenica će saviti svoja 12 cm duga leđa kako bi otkrila ovaj dio koji nalikuje lubanji.

Phyllodes Imperialis

Tijekom svoje strategije “zastrašujućeg prikazivanja” ličinke će zauzeti napadački stav prema grabežljivcima, uključujući ptice i pauke, kako bi ih uplašili.

Phyllodes Imperialis
Phyllodes Imperialis

Jednom kada gusjenica preraste u moljca, nalikuje suvim smeđim lišćima eukaliptusa, a smeđa prednja krila protežu se na 6 cm u mirovanju.

‘Iako mislim da je ovo stvarno super. Izgleda kao nešto što biste pronašli u horor showu ‘, napisala je jedna žena na Facebooku.

Phyllodes Imperialis

Drugi su ličinke uspoređivali sa bićima iz znanstveno-fantastičnog filma Ridleyja Scotta ‘Aliens vs Predator’: ‘Vanzemaljci su napokon sletjeli … je li to mladunče?’. šalili su se, prenosi DailyMail.

Više o njima možete vidjeti u dokumentarcu ispod: